неділю, листопада 18, 2012

Хлібне поле – моя ти доле



Коли любов не має меж,
Коли душа не знає втоми,
Коли Землею ти живеш -
 
Праця твоя стає святою!

       З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. А наш край завжди був відомий не лише чорноземами, а й людьми, які плекають на рідній землі найсвятіший із всіх скарбів – хліб

Хліб потрібно шанувати!
Хліб - усьому голова!
                                             
В давнину говорили: «Як людина ставиться до хліба – така у нього і душа». Тож, недаремно, нашу Україну називають хлібним краєм, бо люди, що живуть тут, є великими працелюбами, які вміють обробляти землю і ростити на ній хороші врожаї. У нас на Україні ведеться так, що хліб у хаті – то багатство, сіль – гостинність і щирість.
Земле моя! У тобі хліборобське завзяття…
Земле моя! Нема більшої радості, щастя,
Коли сонцем цвіте паляниця в руках сіяча.
В усі часи, напружена хліборобська праця була і залишається запорукою розвитку держави, її процвітання. Не покидає землероба щоденна турбота про те, як вродить нива, чим вона сплатить йому за невтомну працю, постійні думи та тривога, що супроводжують трударя від першої весняної борозни до дозрівання колоса. Селянська праця безперервна, як саме життя.  
Тож, восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо свято працівників сільського господарства.
  Відзначення Дня працівників сільського господарства це справді всенародне свято, визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, що знають справжню ціну хлібу! Але це ще й свято, що традиційно підсумовує кропітку працю аграріїв, завершує сповнений хвилюваннями і турботами про урожай хліборобський рік.
Там пісня ллється, радісна й проста,
Де простяглись хлібів дозрілі гони,
Де гримотять комбайнові загони,
Збираючи пшениці і жита.

  Як відомо, нелегко сьогодні працювати на землі, але лише завдяки наполегливій праці й умілому господарюванню наших трударів ми отримуємо якісні продукти на своїм столах. Це завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів все більше й більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба. Про них тих, хто хлібом годує нас, вірно сказано: «Ходити по землі легко, а працювати на ній під силу не кожному».
 З нагоди професійного свята найкращі з працівників аграрно-промислового комплексу  зібралися 17 листопада у залі Любитівського Будинку культури на тематичний вечір під назвою «Слава і шана вам, хлібороби».
 Розпочалось урочисте зібрання із вітальної музичної композиції «Зеленеє жито» у виконанні учасників художньої самодіяльності. 
       Із вступним словом до шановного зібрання звернувся голова сілької ради Павлов В.І.
  Урочистий початок події підтримали своїми щирими вітаннями трудівникам сільського господарства й  інші аматори сцени, як солісти так і колективні виконання музичних композицій таких, як: «Ой ти, жайворонку», «Горобина», «Ой ти, хмелю», «Волинь», «Я козачка твоя» та інші.
    До вітального слова та відзначення кращих працівників був запрошений голова фермерського господарства «Фасти» Шайнюк Олександр Костянтинович.
Праця землероба славна урожаєм,
І підводить підсумки вже прийшла пора:
Вас сьогодні щиро ми усіх вітаєм
Вам сьогодні шлем ми теплі ці слова.
Нехай Покровськая земля
Багата хлібом буде,
Бо обробляли ці поля
Хороші, щирі люди!
Нехай худоба підростає,
Нехай надої враз зростуть,
А ми сьогодні кращих з кращих привітаєм,
Про труд ваш відзвітуєм тут!


Далі, під щирі оплески присутніх, на сцену за відзнаками виходили трактористи, тваринники, бджолярі, представники кращих фермерських господарств, а також, працівники, зайняті в молочно-товарному виробництві, овочівництві та картоплярстві. Ледве доторкнувшись до їх натруджених долонь, безоглядно підкоряєшся душевній простоті, безкорисливій працьовитості, щирій прихильності до сільського господарства. 
 
Звеличуйте ви своїм трудом,
Й примножуйте України славу
Ми твердо  переконані у тому,
Що ваша праця збагатить державу.
 Їх працьовиті руки, природна мудрість, невтомна працездатність, багатий досвід живлять сьогодні українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі - мир і спокій. Приємним було й те, що серед відзначених трударів села було чимало й молоді.
Для Вас, батьки-трудівники,
Ростуть малі помічники.
     Дуже приємними і зворушливими були вітаняння від наймолодших талантів нашого села.
   
Особливо розвеселила усіх присутніх гумореска у виконанні Гоца Ю.
    Також, для працівників сільського господарства, пролунали мистецькі вітання від учасників художньої самодіяльності Будинку культури: «Ой чорна, яси чорна», «Ой ти, журавлику», «Гай, гай зелененький», «Червона калина», «Край, де я родилась», «Червонії бурячки», «А я все дивлюся» у виконанні чоловічого квартету.
 Завершилось святкове дійство піснею «Многії літа» у виконанні усіх аматорів сцени.
Честь і слава хліборобам,
Хай звучать для вас пісні!
Хлібороби хліб нам роблять
Щира дяка їм усім.
До Дня працівників сільського господарства у бібліотеці було підготовлено тематичну виставку під назвою
 «Хлібне поле – моя ти доле».
Спасибі, вам усім, у кого руки роботящі,
Живіть же вічно в хліборобськім щасті,
Щоб хліб, як сонце сяяв на столі.

     Зі святом вас, дорогі трудівники села! Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою.
     Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку. Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а Ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров'ї! Нехай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються. Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків! 
То ж ще раз з святом вас вітаєм,
Здоров′я та наснаги вам бажаєм,
Нехай безкрає синє небо

Дарує вам дощик, коли треба,
Нехай багаті врожаї
Не покидають нашої землі,
Щоби зі столу в вас не вибувало
І ковбаса і м′ясо й сало,
І щоб на нашій славній Україні
Була щасливою людина!