пʼятницю, вересня 30, 2016

Михайло Грушевський: життя і діяльність очима нащадків


    29 вересня 2016 року в Україні відзначають 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського – видатного українського державного та політичного діяча, історика, голови Центральної Ради Української Народної Республіки.
 Особливого значення набувають сьогодні роковини М.Грушевського, адже, із небуття повертається його славне ім'я й безцінний історичний досвід. Діяльність і творчість цієї людини творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку нової України.
У переломний період в житті української нації відчувається потреба наново оцінити творчу спадщину М.Грушевського, як державотворця і засновника української науково-національної історіографії.
З метою вшанування пам’яті та відзначення ювілейної дати від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського, працівниками нашої бібліотеки проведено історичну годину «Михайло Грушевський – історик і будівничий нації».
Доречним і цікавим доповненням розповіді став документальний фільм під назвою «Обличчя української історіїМихайло Грушевський».
 Також, увагу всіх відвідувачів привертала й тематична виставка літератури «Михайло Грушевський: життя і діяльність очима нащадків»,із книжкових сторінок якої, лине «голос» давньої історії . І безумовно, це неабияк допомогло кожному читачеві більше дізнатися і краще зрозуміти цю надзвичайно мудру та визначну особистість.