неділю, лютого 05, 2012

7 чудес Волині

   Всеукраїнська акція "Сім чудес" була ініційована Миколою Томенком і стартувала у травні 2007 року. Згодом, регіональні оргкомітети представили своїх претендентів на звання Семи чудес . З них був складений список 100 претендентів,серед  яких була  й Волинська область,яка представила свої «Сім чудес Волині».Ініціатором його створення є Волинський туристичний клуб «Ми».

Право називатися справжнім волинським чудом отримали: Володимир - Волинський  Свято-Успенський собор (XII ст.), Зимненський Свято-Успенський Святогірський жіночий монастир (XI ст. ), Загорівський Різдво-Богородичний монастир (XVI ст.), Луцький замок (XIV-XVст.),   Літературно - меморіальний музей-садиба Лесі Українки у селі Колодяжному Ковельського району, Олицький замок князів Радзивілів (XVI ст.) та Історико - архітектурні пам’ятки міста Берестечка.
Даний фільм  та буклет створювався  протягом трьох років з метою  визначити та популяризувати туристичні об'єкти, привернути увагу громадськості і державну владу до збереження нашої історичної  та культурної спадщини волинського краю.
Отож, ми маємо можливість представити Вашій увазі DVD диск, який можна переглянути на комп’ютері та буклет чотирма мовами  (українською, російською, польською, англійською), які нещодавно надійшли до нашої бібліотеки і неодмінно привернуть Вашу увагу. Матеріал викладено у цікавій та зрозумілій для всіх формі.
Запрошуємо усіх бажаючих переглянути та оцінити наші бібліотечні новинки!!!