неділю, березня 29, 2015

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання

    Повернути дітей до книги, сформувати інтерес до читання – ось головні завдання, над якими працюють сучасні бібліотеки та їх працівники. Адже, на сьогоднішній день світ не знайшов кращого шляху виховати культуру людини й особистість, як через читання й мислення. І цей шлях пролягає, звичайно, через бібліотеку, як інформаційно-культурний центр.
   Працівники нашої книгозбірні намагаються задовольнити духовні та просвітні потреби своїх читачів. Особлива увага приділяється наймолодшим відвідувачам, бо саме у ранньому віці найкраще формувати любов та інтерес дитини до книги та читання.
Тиждень зустрічі з книгою, розвиток читацької культури залишається доброю традицією, справжнім щорічним святом для наших юних читачів.
Протягом всього тижня на дітей чекала низка різноманітних заходів та приємних сюрпризів: цікавих ігор, тематичних вікторин та конкурсів, підібрані відповідно до віку і розвитку юних учасників.
Спочатку, бібліотекар розповіла усім присутнім дітям про книгу, її історією виникнення та значенням у житті кожної сучасної людини.
Ну, а далі розпочалося найцікавіше… 
Вікторини «Книга – твій друг» та «Про книгу знаєте багато, тож позмагайтеся завзято».
Літературна гра «Найуважніший читач», яка була поділена на такі гейми: загадки, вікторина, прислів’я.
Конкурс «Відгадай казку». Діти жестами зображали відомих героїв казок так, щоб інші відгадали.
Гра «Добери пару», полягала у знаходженні літературному герою відповідну пару.
    Інтелектуальна гра «Алфавітка», в якій було потрібно на кожну букву алфавіту назвати літературного героя, або ж, авторів творів. 
    Розвиваюча гра «Все бачу і знаю». Гравці повинні були відтворити у пам’яті якомога більше заголовків книг, які були продемонстровані на кілька хвилин раніше.
    Гра «Ловіть риму», яка сприяла оволодінню техніки римуванню. Учасники ставали у коло і перекидали одне одному кубик. Той, хто кидає, казав тематичне слово, а той, хто спіймав, говорив йому римуюче слово і т. д. 
Протягом всього тижня діти не тільки приймали участь в цих веселих заходах, а й активно брали додому нові книги, які їм найбільше сподобались. А вже наступного дня ділилися своїми враженнями про прочитане. На добру згадку про цікаво проведений час, було зроблене веселе фото, на якому щирі посмішки дітей свідчать про їх чудовий настрій.
 
    Тож, дорогі діти, любіть і бережіть книги! 
Нехай вони супроводжують вас протягом всього життя і назавжди залишаються вашими вірними друзями і порадниками.