неділю, листопада 17, 2019

Виставка-конкурс "Осінній вернісаж веселих овочів"


Осінь цьогоріч по-особливому прекрасна, бо вже листопад, а вона все ж не втомлюється радувати нас сонячним теплом, дивувати яскравістю різнобарвного листя та пахощами сезонних квітів. Саме така чарівна пора надихнула працівників нашої книгозбірні на проведення цікавої виставки-конкурсу «Осінній вернісаж веселих овочів», розрахованої на відвідувачів молодшого й середнього шкільного віку. 
Основна мета заходупоказати красу природи в простих речах, розвивати уяву, художні здібності, сприяти вихованню естетичного смаку.
Отож, зібравши овочеві дарунки осені, ароматні квіти, яскраве багряно-жовте віття дерев та інші природні матеріали, юні фантазери-винахідники взялися до створення красивих незвичайних виробів.
Робота дітей по виготовленню мультиплікаційних героїв з фруктів та овочів  була не лише захоплюючою, але й пізнавальною. Адже, щедра природа надала можливість учасникам заходу відчути себе творцями чогось нового, показала вже звичні нам овочеві продукти харчування зовсім з іншого боку, не як їжу, а як кумедні витвори майстериних дитячих рук; горіхи та опале листя стало доповнюючою складовою частиною виставки, а ніжні хризантеми довершили своєю красою осінню композицію.

Нові креативні ідеї та відповідний творчий настрій можна було віднайти на сторінках періодичних видань та книг, що були представлені у тематичній виставці «Осінь барвиста, щедра і мила знов урожаєм всіх пригостила»


Дана виставка актуальна досі пропонує дітям і дорослим ознайомитись із літературою, де осінній настрій звучить в різножанрових тонах – це романи та дитячі казки-оповідання, історії про осінь, кулінарні книги, журнали з порадами по догляду за садом, городом, майстер-класами з рубрики «Hand made» тощо.

Ось так по осінньому й святково пройшла наша виставково-конкурсна програма: було весело, креативно, творчо, винахідливо, а дитячий позитивний заряд енергії витав у повітрі наповняючи радістю весь простір довкола.