пʼятницю, січня 29, 2016

Нам не забути славу Крут

    Цьогоріч, 29 січня виповнюється 98 років з часу бою на станції Крути між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією під командуванням М. Муравйова. Це була відчайдушна боротьба звичайних студентів, гімназистів та юнаків військової школи проти ворога, який мав чисельну перевагу. Саме тому, бій 1918 року став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Цього ж дня, для юних відвідувачів нашої бібліотеки була проведена інформаційна бесіда 
«Нам не забути славу Крут», на якій їм вдалося поспілкуватися по даній темі, отримати відповіді на хвилюючі їх запитання, дізнатись чимало вражаючих фактів про події тих далеких років. 

    Для більш ефективного засвоєння почутого матеріалу, учні самі по черзі зачитували зібрані та підготовлені тематичні статті.
Також, у читальному залі бібліотеки оформлено виставку тематичної літератури «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», яка стане у пригоді всім читачам, які вивчають та цікавляться історією своєї Батьківщини.
Страшно усвідомлювати, але зараз історія майже столітньої давнини немов повторюється.  
Знову ми боремось за свою незалежність, знову помирають невинні люди і знову загроза зі Сходу. 
Але ми віримо, що сучасний українець, сформована ним влада та світова громадськість стали мудрішими та спільними зусиллями зупинять це жахіття.
 Маємо надію, що більше ніколи не буде нової Небесної Сотні, нових Крут, неоголошеної війни на землях нашої миролюбної і багатостраждальної країни.
Україна пишається своїми молодими Героями і доки ми пам’ятаємо про них, їх велична слава – невмируща.