вівторок, жовтня 31, 2017

Цей веселий Хелловін...

Нещодавно, в Україні та багатьох інших країнах світу відзначили Хелловін – містичне свято, яке так полюбляє молодь і діти. Адже, це чудова нагода весело та креативно провести час. І тому, наша бібліотека просто не могла лишитися нагоди разом із підлітками влаштувати тематичне свято.
Розпочалося все із виготовлення відповідної атрибутики до якої долучалися усі бажаючі діти. Вони виготовляли паперові кажани, розфарбовували страхітливо-кумедні малюнки, робили гарбузові «ліхтарики Джека» із «зловісними» посмішками
А кожен, хто прийшов без містичного образу, за бажанням міг отримати елементи костюму та відповідний макіяж. Найкреативніші охоче перевтілювалися у героїв книг з серії дитячих «жахливчиків».

Далі, бібліотекар повідала всім присутнім найцікавіші факти з історії виникнення Хелловіну, його відомі легенди, поширення традиціїй та звичаїв в англомовних країнах та розповіла про їх схожість із українськими святами, наприклад,  «Велесова ніч» та інші. У відповідь уважні слухачі ставили запитання та розповідали відомі їм оповіді.
Згодом настала черга й для розважально-ігрового міксу під назвою «Цей веселий Хелловін». Присутні школярі 4-9 класів активно брали участь в таких конкурсах:
«Заклинатель» в якому учасники представляли свої моторошні образи; 

«Відьмині очі» – потрібно із зав’язаними очима, опустити руку в таємничий ящик і на дотик, визначити меню даного вечора;

«Нагодуй лісовика» – учасник від кожної команди потрібно наосліп, за допомогою тільки звуків, віднайти обраного лісовичка і почастувати його;
«Зникла кулька»– двоє учасників сідають один проти одного, їм зав’язують очі і пояснюють, що потрібно щодуху дмухати на повітряну кульку, та в останній момент її замінюють мискою із борошном, – це досить смішне дійство для глядачів;
 «Мумія» – конкурс назва якого досить промовиста, – обидві спритні команди на швидкість створюють власну «живу» мумію залучивши свого учасника.

«Кращий кровосос»  конкурс на швидкість, в якому учасники через соломинку п’ють свій криваво-вишневий та томатно-кривавий напій.

«Жаднюга»  схожий на попередній конкурс, в якому учасникам якомога швидше потрібно з’їсти яблуко не використовуючи рук.     

Також, до уваги дітлахів було представлено виставку-інсталяцію «Страшно цікаві книжки», яка давала можливість не лише обрати книгу для домашнього читання, а й зробити пам’ятні фото та селфі.

Ну, і звісно ж, який же Хелловін без пригощання солодощами, серед яких кумедні склетики, жилейні черв'ячки, очні яблучка та інша смакота.
Це свято стало чудовим приводом для проявлення творчої фантазії, кмітливості, артистизму та гарного настрою у дітей. Гадаємо, що всі ці веселі забави спонукають їх учасників дедалі частіше відвідувати нашу книгозбірню.