четвер, квітня 12, 2018

Черговий виїзний прийом громадян голови Ковельської РДА Віктора Козака у с. Любитів

У рамках робочої поїздки у Любитів 11 квітня 2018 року, голова Ковельської  райдержадміністрації Віктор Козак зустрівся із активом села, поспілкувався на тему життєдіяльності тутешньої громади, зокрема – і щодо подальших дій у напрямку об’єднання громад.
Спершу керівник виконавчої влади району навідався на ділянку, на котрій не так давно мало місце підтоплення прибудинкових територій. Та завдяки вчасним та злагодженим діям керівництва району, органу місцевого самоврядування, профільної комісії – ТЕБ та НС і відповідних служб, вдалося врегулювати проблему провести роботи по локалізації підтоплення та вжити заходів щодо чявідведення води з метою уникнення майбутніх підтоплень. Віктор Теодосійович оцінив результат проведених робіт та наголосив на необхідності подальшого ремонтування трубчастого переїзду.
Опісля Віктор Козак завітав до тутешнього закладу загальної середньої освіти та поспілкувався із його директором Вітою Чуль на тему організації навчального процесу та дозвілля школярів. Віта Федорівна окреслила ряд господарських моментів у життєдіяльності школи, повідала про необхідність зведення нового приміщення для шкільної майстерні тощо. Віктор Теодосійович узяв до відома озвучене та обіцяв зробити все можливе задля вдалого навчання та комфорту школярів.
Насамкінець голова райдержадміністрації зустрівся із Любитівським сільським головою Віктором Павловим та працівниками сільської ради. Посадовці обговорили низку питань, що потребують вирішення, котрі, власне, порушували громадяни на останньому виїзному прийомі – будівництво об’їзної дороги, приведення в належний стан окремих ділянок на території села, демонтаж аварійних будівель тощо. Предметом розмови стала також тема децентралізації влади, адже, як відомо, Любитівська сільська рада досі не увійшла до складу жодної з об’єднаних територіальних громад. Віктор Теодосійович наголосив на невідворотності цього процесу й рекомендував керівникові органу місцевого самоврядування найближчим часом запустити механізм реалізації реформи: організувати громадські сходи, аби почути та протокольно засвідчити думку жителів території Любитівської сільської ради стосовно приєднання до однієї з існуючих ОТГ
Голова райдержадміністрації запропонував запросити на зустріч представників громад, котрі би об’єктивно розповіли тутешнім жителям про переваги децентралізації – фінансову підтримку держави та акумулювання власного бюджетного ресурсу, проекти, котрі вдалося реалізувати завдяки об’єднанню. 
Віктор Іванович, у свою чергу, обіцяв дати старт процесові та запевнив, що найближчим часом відповідна тема буде обговорена громадськістю, врахована її думка з метою подальшого винесення на розгляд сесії сільської ради.
Дана інформація взята із офіційного веб-сайту Ковельської РДА