пʼятницю, березня 08, 2024

Наша участь у літературній вітальні «Живе слово Кобзаря»

Тарас Шевченко – геніальний український поет, художник, прозаїк, драматург, політичний та громадський діяч. Він є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам'яті України. Його творчість сприяла розвитку й встановленню нової української літератури, а сам поет став символ української незламної боротьби за право писати українською, вільно жити на рідній землі та любити Батьківщину. Й нині, через кілька століть, Шевченків заклик до боротьби з ворогом чи заклик любити свою Україну, особливо актуально звучить в його творах.

Тож, з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, у Центрі культури, дозвілля та спорту с. Колодяжне, відбулась літературна вітальня "Живе слово Кобзаря"На заході, кращі читці громади декламували твори Тараса Шевченка. За старанність й талановите виконання всі учасники були відзначені дипломами.
Юний читач нашої бібліотеки Марк Дрозд з уривком поеми «Княжна» Тараса Григоровича Шевченка «Зоре моя вечірняя» також взяв участь в літературній вітальні. Цей вірш є яскравим прикладом того, як поет ніжно любив Україну, рідну землю, з яким трепетом описує мальовничі краєвиди та явища природи. Його римована мова настільки мелодична, що знайшла відгук у серцях сотні композиторів, багато віршів покладено на музику, що увіковічилась у віках.

Найкращі фотофрагменти із заходу, можна побачити у короткому відео на нашій сторінці «Бібліотека-філія с. Любитів» у Facebook чи на YouTube каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=JlcaiehTe2I