четвер, листопада 09, 2017

Мово моя українська!!!


 Ніжна й співуча, солов’їна й калинова... Всі ці чудові слова, звісно ж, про нашу українську мову, яка за красою та мелодійністю посідає одне з перших місць серед європейських мов. 
Мова є справжньою скарбницею українського народу та головною складовою життя кожної людини, запорукою її духовного розвитку та розвитку суспільства в цілому.
Доля української мови повна злетів і падінь, періодів розквіту та занепаду. Проте недаром кажуть, що мова – то душа народу, і поки живий народ, живе й мова. 
9 листопада, до Дня української писемності та мови в країні проводять ряд тематичних заходів на підтримку та вдосконалення рідної мови.
Цьогоріч, перевірити рівень знання української мови мали змогу відвідувачі нашої книгозбірні
На всіх користувачів чекали кілька цікавих уроків-онлайн та онлайн-тестів, за допомогою яких, кожен зміг для себе відповісти на запитання: наскільки я добре знаю український правопис та мову?!
    Завдання були різні, прості та складні, але тим не менш, захопливі: вибрати з відповідного переліку синоніми, омоніми чи антоніми до обраного слова; підібрати правильні закінчення до народного прислів’я чи приказки; обрати правильне значення слова, поставити в ньому правильний наголос; дізнавались неймовірні маловідомі факти про нашу рідну мову, тощо.

      Звичайно, були враховані завдання для різних вікових категорій, таким чином, кожен щось обрав для себе цікаве і корисне.
Як виявилось, результати такої перевірки досить хороші, але потребують неодмінного вдосконалення.
Тож, запрошуємо всіх охочих до бібліотеки по чергову порцію знань, захопливого читання та гарного настрою.