пʼятницю, січня 17, 2014

конкурс читців-декламаторів "Мій любий краю"


"І мене в сім'ї великій, сім'ї вольній, новій, не забудьте пом'янути незлим тихим словом", – так просив у "Заповіті" великий поет, письменник, художник, прозаїк, драматург Тарас Григорович Шевченко.
Віще слово Кобзаря не забули й на Ковельщині. Адже, 14 січня, у день Св. Василя, чудовим початком Року Тараса Шевченка став районний конкурс читців-декламаторів «Мій любий краю», приурочений 200-річчю від дня народження поета.
В центральній районній бібліотеці, зібралися 32 конкурсанти  та громадськість. Головним завданням даного заходу було виявити і підтримати обдарованих дітей, а також допомогти їм розкрити свої творчі здібності.
У конкурсі взяли участь читці трьох вікових категорій з різних населених пунктів району: І категорія - діти 8-14 років, ІІ категорія - діти 14-16 років, ІІІ категорія - з 16 років.
Душевно благословив всіх учасників голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук, а також й інші члени високоповажного журі: заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля, заступник голови районної ради Галина Коляда, начальник відділу культури Тетяна Матяшук, директор ЦБС, Заслужений працівник культури Галина Божик, доцент Львівської державної фінансової академії, автор книг,член Національної Спілки письменників України Володимир Ганулич.
Слухаючи кожного учасника поетичного дійства, відчувалася особлива гордість за підростаюче покоління, яке вирушає в самостійне життя з Шевченковим словом на вустах.
Після тривалих дискусій та роздумів було названо переможців, серед яких була й наша юна читачка й активна учасниця масових заходів села Любитів, зокрема й бібліотеки, Шинкарук Анна. Ця надзвичайно смілива й талановита дівчинка, вразила членів журі своєю щирістю та зачарувала майстерним виконанням поетичного твору «У нашім раї на землі».
За перше зайняте місце в І віковій категорії Анну нагородили Почесною грамотою й іншими пам’ятними подарунками.
Ми також вітаємо юну конкурсантку зі здобутою перемогою й бажаємо невичерпної творчої енергії, наснаги та наполегливості у здійсненні всіх задумів та мрій!