четвер, січня 23, 2020

Вона – наш вітер, наша мрія, соборна вільна Україна

22 січня Україна відзначила одну з найважливіших віх історії власної державності. Саме цього дня, 101 рік тому, було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською народною республікою. Українці, які протягом століть жили у двох ворогуючих імперіях, нарешті об'єдналися.
«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу»,  пролунало в 1919 року на Софійському майдані в Києві.
З нагоди визначного свята для всіх українців, Дня Соборності України, в бібліотеці відбулася історична година «Соборна мати – Україна – одна на всіх, як оберіг». На захід, спільно організований бібліотекарями та працівниками сільської ради, зібралося чимало люду. Історична година для всіх присутніх розпочалася із урочистого звучання гімну України.
Далі, про те чому так важливо пам'ятати події сторічної минувшини та уроки, які слід звідти винести розповіли: 
секретар Любитівської сільської ради Горніч Марія Іванівна та депутат районної ради Чуль Микола Якович.
Згодом, для присутніх тематику історичної години доповнив відеосюжет «Злука. День соборності України».



   
Всіх зі святом, миру та єдності нашому народу та рідній Україні!!!