неділю, грудня 09, 2018

Ми щит і меч твій, Україно!

     6 грудня в Україні щорічно відзначається День Збройних сил. Це національне свято всіх українських військових, яким притаманні лише найкращі риси чоловіка: мужність, честь, сила та відвага. Це почесне свято тих, хто віддавна і по сьогодні захищає нашу державу від ворогів, опікується про безпеку та зміцнення обороноздатності країни.
       До Дня Збройних сил України у Любитівському Будинку культури відбувся святковий концерт, який вітальними словами розпочали ведучі: Симонович Ірина та Тарасюк Ольга.
       Згодом, свої побажання для винуватців свята та всіх присутніх промовив наш сільський голова Віктор Павлов.
Під час урочистостей, всі учасники заходу, згадали хоробних воїнів, які загинули в битвах за незалежність, волю та суверенність нашої держави. Цих полеглих сміливців і патріотів вшанували хвилиною мовчання.
    Далі, зі сцени лунали пісенні композиції, такі як: «Офіцери», «Україно», «Все буде добре», «За любов і волю», «Гарний козак», «Вертаюсь додому», «Плакала калина», «Не давайте суму жити», «Лови момент»; кілька хореографічних номерів «Ми українці», «Василина», а також, чаруюча мелодія гри на синтезаторі.
Виконавцями цих музичних творів стали постійні й надзвичайно талановиті учасники художньої самодіяльності, а саме: Матвіюк Наталія, Морозюк Марія, Тарасюк Ольга, Матвіюк Ельвіра, Мілянчук Олена, Гетьман Зоряна, Шевчук Анна, Шимчук Марія, Степанюк Світлана, Домаль Каміла, Шимчук Анна, Ксьондзик Софія, Поліщук Людмила, художній керівник БК Поліщук Сергій та директор БК Симонович Ірина.
Також, цього дня, ведучі привітали працівників місцевого самоврядування, що трудять на благо рідного села й які 7 грудня відзначають своє професійне свято.
 Крім цього, у бібліотеці до свята було підготовлено тематичну виставку-перегляд "Ми щит і меч твій, Україно!". Тут були зібрані матеріали, що давали змогу: зазирнути у минуле й побачити еволюцію зброї українських воїнів у різні історичні епохи, довідатись про зміни в українській армії, детальніше дізнатись про значення АТО та заочно познайомитись із сучасними героями-захисниками України.
Тож, приєднуючись до святкових вітань, бажаємо тим, хто зі зброєю в руках стоїть на сторожі України, добра, злагоди та миру. Нехай Бог у всьому допомагає і збереже життя кожного славного воїна.