четвер, лютого 02, 2017

До уваги читачів

    Дорогі друзі, у нас чудова новина! У 2017 році фонд нашої бібліотеки поповниться не тільки книжковими новинками, а й найсвіжішими номерами нових гажет та журналів. Адже, цього року у нас з’явилася можливість передплачувати більше періодичних видань різноманітної тематики, яких не було у 2016 році. В них Ви знайдете: корисні поради, модні новинки, смачні рецепти, прогноз погоди, прочитаєте про місцеві та світові новини, вражаючі життєві історії, а ще багато цікавих завдань, розвиваючих інтелектуальних ігор для дітей.
   Нові знання, які Ви можете отримати від прочитаного, порушать традиційний хід думок, сприятимуть розвитку вміння креативно і критично мислити, виробляти власну думку, аргументовано відстоювати її. 
 Пропонуємо переглянути коротку анотацію деякої періодики:
ГAЗЕТИ

   «Вісник + К» всеукраїнська інформаційно-аналітична газета. Виходить один раз на тиждень, у четвер.Заснований перший номер 25 квітня 1996 року, а сьогодні «Вісник + К» провідне громадсько-політичне видання Волинській області. Великий тираж і різноплановість газети дають можливість охопити значну частину населення західного регіону. Читацька аудиторія охоплює практично всі вікові категорії населення.
 Основні рубрики: «У світі», «Події в Україні», «Регіони», «Інтерв'ю», «Спорт», «Цікаві факти», «Невигадана історія». У 2006 році за підсумками загальнодержавного конкурсу, який проводився Національною спілкою журналістів України, тижневик визнано найкращою регіональною газетою України. Окрім того, лауреатами різних премій і номінацій стали працівники редакції.
   
    «Голос України» – це газета, яка є державним друкованим засобом масової інформації, визнаним провідним у сфері інформаційної діяльності, що має загальнодержавне значення.
     Газета офіційно оприлюднює закони України, нормативно-правові акти України,  їх роз'яснення та іншу офіційну інформацію, всебічно висвітлює діяльність Верховної Ради України, депутатських фракцій і груп, комітетів, тимчасових спеціальних комісій і тимчасових слідчих  комісій, народних депутатів України, органів місцевого самоврядування.
    В газеті висвітлюють актуальні проблеми державотворення і життя суспільства, проблеми соціально-економічних перетворень та соціального захисту населення, питання зміцнення законності  та правопорядку, культурного життя, а також інші соціально-політичні проблеми України. 

    «Незборима нація» – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. В ній висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.  
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.

    «Сім’я і дім» – це газета, яка упродовж двох десятків років впевнено тримається у трійці лідерів ринку друкованої преси у Волинській області.
   Перший номер видання «Сім’я і дім. Народна трибуна» надрукували 27 грудня 1996 року, засновником і перший редактором редактором був відомий журналіст Іван Корсак. З цією ж назвою газета увійшла до групи компаній «Volwest Group».Газета впевнено зайняла нішу чтива для різних поколінь.
За 20 років «Сім’я і дім» випрацювала свій впізнаваний стиль роботи. Журналісти, які в різні часи працювали в редакції «Сім’ї і дому», знані професіонали, часто редактори ЗМІ. 

   «Порадник господаря» газета для городників і садівників, що прагнуть збільшувати свої врожаї, застосовуючи нові знання про сучасні технології.
 Завжди в номері: нові способи, як малими затратами досягти подвійних урожаїв без “хімії”; методи вирощування екзотичних культур у наших краях; секрети догляду худоби; ліки на городі – практичні методи від успішних травознаїв; поради майстрів-садівників; технічні новинки для господарів та ін.
    Газета має великий попит у читачів насамперед тому, що зосереджена на практичних аспектах господарювання, допомагає господарям вирішувати їхні щоденні проблеми, дає корисні поради, підкріплені успішним досвідом. 
Перiодичнiсть: 1 раз/мiсяць
ЖУРНАЛИ  

  «Барвінок» щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Одне з кількох найстаріших періодичних видань України. Сукупний наклад за більш як 86 років перевищив 315 млн примірників. Заснований у січні 1928 р. у Харкові під назвою «Жовтеня». Після воєнної перерви випуск відновлено у квітні-травні 1945 р. у Києві вже під новою назвою  «Барвінок». Ініціатива перейменування належить відомій дитячій письменниці Наталі Забілі за підтримки поета П. Г. Тичини. Перший номер «Барвінку» відкривався однойменним віршем Н.Забіли як своєрідним поетичним маніфестом видання.
Окремо в журналі виділені розвивальні рубрики. Вони насичені конкурсними завданнями, дослідницькими мандрівками, тематичними кросвордами та вікторинами, тестами, які покликані заохочувати читача до самостійної роботи.
 Літературна частина нинішнього «Барвінку» займає четверту частину кожного номера, і ця складова дає йому змогу бути помітним не лише в потоці дитячої періодики. Журнал залишився вірним своєму правилу першодруку найкращих творів сучасної літератури для дітей. 

    «Вишиванка» журнал про вишивку на російській мові. Кожний номер цього видання дозволяє не лише милуватися неймовірно красивими виробами вишитого одягу, рушників, картин, ікон, а й дарує чудові схеми для рукоділля.
     Також, журнал розкриває секрети відомих майстринь і дарує велике натхнення до вишивання!  
     Періодичність: 10 разів на рік. 

    «Журнал для жінок» журнал, який включає такі цікаві та корисні рубрики: драми, сім'я, краса, здоров'я, поради, смаколики, а також розповіді про знаменитих людей та модні новинки. Дане видання буде цікаве всім, так як розраховане на широке коло читачів.

   «Зайчик»це дитячий журнал, який містить математичні та логічні завдання, різні ігри зі словами, завдання на уважність, лабіринти, аплікації,яскраві  малюнки, розмальовки, оповідання, цікаві факти, дитячі анекдоти, кросворди, традиції святкування свят, ідеї для рукоділля. І навіть в деяких номерах є схема для вишивки хрестиком.
 В журналі є завдання, різної ступені важкості. Тому він буде цікавим дітям різного віку.

    «Колосок» український щомісячний повнокольоровий науково-популярний природничий журнал для дітей та юнацтва. Виходить 12 разів на рік. Без реклами. Журнал засновано в січні 2006 року. Виходить українською мовою. У журналі публікують науково-популярні статті з біології, хімії, фізики, астрономії, географії тощо. Матеріали журналу присвячені найрізноманітнішим явищам живої природи, новим відкриттям у науці і техніці, науковим загадкам і цікавим. Усе це робить видання цікавим і корисним не лише для дітей, а й для дорослих − батьків, педагогів, які можуть використовувати його матеріали зі світоглядно-формувальною та навчально-розвивальною метою. 
 Основні рубрики журналу: наука і техніка; жива природа; земля і всесвіт; людина і екологія. Серед авторів журналу – талановиті педагоги, науковці, які вміють зацікавити юного читача досягненнями природничих наук, доступно пояснити складні поняття.

    «Малятко» щомісячний яскраво ілюстрований дитячий журнал українською мовою. Видається з 1960 року. Перший радянський журнал для дітей, що видавався українською мовою.
    «Малятко» пропонує загадки, розфарбовки, пісеньки з нотами, сценарії дитячих свят, кулінарні рецепти, конкурси: «Мої бабуся і дідусь», «Добра справа», «Чарівні пальчики», «Ми  маленькі українці»
    Традиційні рубрики: «Прочитай сам» і «Саморобка». Також, журнал вітає своїх малят з днем народження та має сторiнку для батьків.

«Неймовірні історії життя» – це пізнавально-розважальний журнал про незвичайні історії кохання людей звичайних і видатних, сучасників та історичних персонажів.
   Щасливі і трагічні, карколомні й детективні історії, унікальні випадки, пригоди, різні захоплення людей, безмежні можливості людського організму ось неповний перелік тем журналу. І головне, що неймовірні історії цього журналу – правдиві.

     «Сімейний порадник» – це журнал, що робить життя своїх читачів щасливішим, красивішим і смачнішим. У ній можна знайти поради на всі випадки життя: консультації лікарів і рецепти народних цілителів, рекомендації фахових агрономів і квітникарів та досвід господарів-аматорів, майстер-класи з ландшафтного дизайну і хенд-мейду, рецепти вишуканих страв від відомих кухарів і кулінарні хіти господинь.
   «Сімейний порадник» – це цікаво, корисно, по-домашньому. 

«Смайлик»пізнавально-розважальний журнал для дітей віком 6-10 років. В цьому журналі на дітей чекає безліч цікавих конкурсів та лабіринтів, розвиваючо-пізнавальних головоломок та кросвордів, а ще багато іншого. 
 Періодичність: 1 раз на місяць.

  

    

 

«Шкільна бібліотека» – це практичний журнал для бібліотекаря, зокрема, шкільного. Дане видання пропонує: актуальні питання функціонування шкільних бібліотек; теоретичні та методичні аспекти діяльності; інноваційні ідеї та готові розв’язання проблем сучасної шкільної бібліотеки; досвід і поради колег.

 


   «Наndmade» – журнал, який пише на такі теми: ручна робота, нові ідеї для дому, новинки дизайну, мода тощо. У виданні також, показані вироби ручної роботи і пояснення, щодо створення подібного в домашніх умовах. Автори видання намагаються «йти в ногу» з часом, бути оригінальними, цікавими та винахідливими. 
   Періодичність: 10 разів на рік.

 
Окремі анотації до газет «Вісті Ковельщини», «Волинь-нова», «Волинська газета», «Люди і долі», «Журавлик» та журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Дім.Сад.Город», «Яблунька», Ви можете знайти на наших ранніх публікаціях за ссилкою http://lubitov-lib.blogspot.com/2015/01/2015.html. 
Приємного перегляду та цікавого читання!