середу, жовтня 17, 2018

За Україну, за її долю, за честь і волю...


14 жовтня… Скільки визначних подій та свят для українців поєднала ця дата: Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День УПА. І мабуть, це не просто випадковість, адже, ще здавна Свята Богородиця була заступницею і покровителькою козаків, воїнів УПА та всіх поколінь захисників України.
Тож, цього теплого осінньо-сонячного ранку церковний дзвін покликав парафіян с. Любитів до храмів, щоб щиро помолитись, віддати належну шану Святій Богородиці та відзначити наше престольне свято.
О 10 ранку в храмі Святої Покрови УПЦ КП відбулося урочисто-святкове Богослужіння, яке розпочав його настоятель, – протоієрей Іван Оринчак.
Також, підтримати та привітати місцевих вірян прибули й інші священнослужителі, а саме: Олександр Добровольський (настоятель храму в с. Кричевичі), Віктор Домбровський (настоятель храму в с. Білашів) та Андрій Сех (настоятель храму в селищі Голоби).
     У своїх мудрих та щирих промовах вони бажали всім присутнім тільки найкращого: добра, терпіння, Божої благодаті, а ще привітали парафіян із рішенням про надання Томосу Українській православній церкві, що було оголошено напередодні.
Протягом всієї служби здійснювались традиційні церковні обряди, а доповнювали відповідну атмосферу чудові спільні молитви жінок та чоловіків хору, священників та присутніх парафіян, які просили Пресвятої Богоматері міцного здоров’я для кожного з нас, захисту для воїнів АТО, миру для України. 
 О Пресвята Покрово, Пренебесна Мати,
Що віками стала люд наш захищати.
Що молила слізно Сина Свого й Бога,
Щоб від українців відійшла тривога….
… Не здіймай Покрову з воїнів на Сході,
Благослови єдність в нашому народі.
Хоч регоче пекло… ворогів багато,
Та в нас – Україна, і Небесна Мати!...
                                              автор І. Оринчак
По закінченню святкової Богослужби всіх парафіян та гостей цього храму щедро пригощали різноманітними солодощами.
      До Дня захисника України в нашій Любитівській бібліотеці для всіх відвідувачів була організована виставка тематичної літератури "За Україну, за її долю, за честь і волю...".
      Під час перегляду даної виставки, де зібрані нові матеріали про сучасну війну та її героїв, українських козаків та воїнів УПА, читачі різного віку могли ознайомитись з інформацією, що їх зацікавила. 
А ось у Любитівському Будинку культури відбулась концертна програма приурочена Дню захисника України. Розпочала її ведуча Симонович Ірина, яка привітала всіх присутніх із прийдешніми святами.
На честь захисників України всіх часів: від давнього українського козацтва до сучасних воїнів АТО, прозвучали пісні й танцювальні номери, а саме: «Козаки», «Ой на горі два дубки» «Героям Небесної сотні», «Там, де ми є», «Україно, зорі твої сині» та багато інших.
Ми сьогодні латаємо пробоїну,
І складаємо подяку таку:
Слава кожному гідному воїну!
Українському захиснику….
…Україна зуміє жити!
Це не тільки рядком слова.
Бо її є кому захистити,
Бо є воїнів сила жива.
Хай Вас гріє любов і ласкава,
Твердість гір, плин озер і рік!
Хай звучить Україні: «Слава»!
І Героям слава повік!
                                автор І. Оринчак
Всі ці музично-хореографічні номери талановито підготували та виконали учасники художньої самодіяльності, юні аматори сцени: Морозюк Марія, Ксьондзик Софія, Мілянчук Олена, Шимчук Анна, Матвіюк Ельвіра, Гетьман Зоряна, Степанюк Світлана, Журанська Вікторія, Матвіюк Наталія, Домаль Каміла, Шевчук Анна, Шимчук Анна, Лазарчук Маріанна та Вікторія, а також Поліщук Людмила, художній керівник Поліщук Сергій та директор місцевого Будинку культури Симонович Ірина. Допомагав в озвучуванні всіх цих чудових музичних творів Гетьман Олег.
Того дня всі учасники заходу та всі, хто був присутній у святковій залі відчували гордість за наших хоробрих борців, сум за втрачені життя та велич невмирущого українського духу, що ніби витав у повітрі.
Насамкінець, хочеться подякувати організаторам та учасникам свята за подаровані емоції, побажати всім любитівцям злагоди та благополуччя, щоб Пресвята Богородиця завжди захищала нас та Україну під своїм Покровом від всякого лиха!