середу, жовтня 17, 2018

За Україну, за її долю, за честь і волю...


14 жовтня… Скільки визначних подій та свят для українців поєднала ця дата: Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День УПА. І мабуть, це не просто випадковість, адже, ще здавна Свята Богородиця була заступницею і покровителькою козаків, воїнів УПА та всіх поколінь захисників України.
Тож, цього теплого осінньо-сонячного ранку церковний дзвін покликав парафіян с. Любитів до храмів, щоб щиро помолитись, віддати належну шану Святій Богородиці та відзначити наше престольне свято.
О 10 ранку в храмі Святої Покрови УПЦ КП відбулося урочисто-святкове Богослужіння, яке розпочав його настоятель, – протоієрей Іван Оринчак.
Також, підтримати та привітати місцевих вірян прибули й інші священнослужителі, а саме: Олександр Добровольський (настоятель храму в с. Кричевичі), Віктор Домбровський (настоятель храму в с. Білашів) та Андрій Сех (настоятель храму в селищі Голоби).
     У своїх мудрих та щирих промовах вони бажали всім присутнім тільки найкращого: добра, терпіння, Божої благодаті, а ще привітали парафіян із рішенням про надання Томосу Українській православній церкві, що було оголошено напередодні.
Протягом всієї служби здійснювались традиційні церковні обряди, а доповнювали відповідну атмосферу чудові спільні молитви жінок та чоловіків хору, священників та присутніх парафіян, які просили Пресвятої Богоматері міцного здоров’я для кожного з нас, захисту для воїнів АТО, миру для України. 
 О Пресвята Покрово, Пренебесна Мати,
Що віками стала люд наш захищати.
Що молила слізно Сина Свого й Бога,
Щоб від українців відійшла тривога….
… Не здіймай Покрову з воїнів на Сході,
Благослови єдність в нашому народі.
Хоч регоче пекло… ворогів багато,
Та в нас – Україна, і Небесна Мати!...
                                              автор І. Оринчак
По закінченню святкової Богослужби всіх парафіян та гостей цього храму щедро пригощали різноманітними солодощами.
      До Дня захисника України в нашій Любитівській бібліотеці для всіх відвідувачів була організована виставка тематичної літератури "За Україну, за її долю, за честь і волю...".
      Під час перегляду даної виставки, де зібрані нові матеріали про сучасну війну та її героїв, українських козаків та воїнів УПА, читачі різного віку могли ознайомитись з інформацією, що їх зацікавила. 
А ось у Любитівському Будинку культури відбулась концертна програма приурочена Дню захисника України. Розпочала її ведуча Симонович Ірина, яка привітала всіх присутніх із прийдешніми святами.
На честь захисників України всіх часів: від давнього українського козацтва до сучасних воїнів АТО, прозвучали пісні й танцювальні номери, а саме: «Козаки», «Ой на горі два дубки» «Героям Небесної сотні», «Там, де ми є», «Україно, зорі твої сині» та багато інших.
Ми сьогодні латаємо пробоїну,
І складаємо подяку таку:
Слава кожному гідному воїну!
Українському захиснику….
…Україна зуміє жити!
Це не тільки рядком слова.
Бо її є кому захистити,
Бо є воїнів сила жива.
Хай Вас гріє любов і ласкава,
Твердість гір, плин озер і рік!
Хай звучить Україні: «Слава»!
І Героям слава повік!
                                автор І. Оринчак
Всі ці музично-хореографічні номери талановито підготували та виконали учасники художньої самодіяльності, юні аматори сцени: Морозюк Марія, Ксьондзик Софія, Мілянчук Олена, Шимчук Анна, Матвіюк Ельвіра, Гетьман Зоряна, Степанюк Світлана, Журанська Вікторія, Матвіюк Наталія, Домаль Каміла, Шевчук Анна, Шимчук Анна, Лазарчук Маріанна та Вікторія, а також Поліщук Людмила, художній керівник Поліщук Сергій та директор місцевого Будинку культури Симонович Ірина. Допомагав в озвучуванні всіх цих чудових музичних творів Гетьман Олег.
Того дня всі учасники заходу та всі, хто був присутній у святковій залі відчували гордість за наших хоробрих борців, сум за втрачені життя та велич невмирущого українського духу, що ніби витав у повітрі.
Насамкінець, хочеться подякувати організаторам та учасникам свята за подаровані емоції, побажати всім любитівцям злагоди та благополуччя, щоб Пресвята Богородиця завжди захищала нас та Україну під своїм Покровом від всякого лиха!

Немає коментарів:

Дописати коментар