вівторок, листопада 21, 2017

Україна – країна гідності і свободи

21 листопада Україна відзначила День Гідності та Свободи. Ця пам’ятна дата об’єднала дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та революцію Гідності кін.2013 - поч.2014 року.
Цього дня, українці вшановують героїв України, героїв Небесної Сотні, їх ідеї і ті найвищі цінності, які свого часу виборювали на майдані Незалежності.
З нагоди Дня Гідності та Свободи, у нашій бібліотеці було проведено історичний екскурс під назвою «День Гідності і Свободи – крок у Європу» та підготовлено тематичну виставку літератури «Україна – країна нескорених».
Мета заходу прагнення донести слухачам об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Юні відвідувачі книгозбірні теж брали безпосередню участь у проведенні заходу, і це дуже важливо. Адже, наші діти – це відображення нас самих, це майбутнє кожного з нас і країни в цілому. 
І якщо ми хочемо, щоб у нас було світле майбутнє, потрібно особливу увагу приділяти сьогодні дітям та їх правильному вихованню й з раннього дитинства прищеплювати найкращі людські риси, такі як: мужність, хоробрість, чесність, гідність, справедливість, чуйність, любов до рідних, друзів та Батьківщини.
Найсильніші почуття гідності і свободи, ось, що вирізняє українців з поміж інших національностей. Про це вже дізнався увесь світ і цим повинен гордитись кожен з нас. Тож, будьмо гідними громадянами своєї Батьківщини і нехай буде мирне небо над рідною землею, добробут і злагода у домівках й не згасає віра в щасливе майбутнє української держави. Всіх зі святом!