пʼятницю, грудня 16, 2011

Ми матір називаємо святою

  Найголовніше покликання кожної жінки – бути  матір’ю, сповідувати материнство, продовжувати свій рід і родовід.Що може бути прекрасніше, ніж крик новонародженого немовляти.
  Найрідніша людина у житті для кожного з нас – мама,бо саме вона дає нам дорогоцінне життя.  Після появи дитини на світ мати вчить свою дитину, добра й любові, охайності й працьовитості, мудрості й правди, розрізняти добро і зло, любити рідний край, свою мову, культуру та звичаї, людей,природу, тварин
 Матері… Все життя дивляться вони нам  услід,сподіваючись від своїх дітей найвищих духовних злетів та досягнень у їхньому житті.
 Мати,тільки вона нічого не пожаліє для своєї дитини,це вона у хвилину небезпеки зробить все можливе,щоб захистити свою кровинку,зазнає будь-яких труднощів,щоб жилось її краще, віддасть всю свою мудрість,тепло свого серця,своє здоров’я . Адже, материнська любов – щира,вірна,безкорислива,вічна,найсвятіша.Мати – захист і притулок для дитини – вона її опора і совість. Все-все, що є в нас найкращого,все від неї,від рідної неньки.
 В Україні материнство завжди вшановувалось й сьогодні воно також заохочується і  охороняється державою.Почесне звання України "Мати-героїня"  присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ять і більше дітей. Неодмінною умовою для присвоєння такого звання є вагомий особистий внесок матері у виховання дітей в сім'ї, створення умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.
  Тож і в селах Любитівської сільської ради є жінки,яким доля дарувала ці щасливі моменти не раз й не два,а п’ять,а то й більше разів. В бібліотеці с.Любитів,відбулося  урочисте вручення почесного звання нашим сільським мамам-героїням.Цю почесну місію вручення посвідчення,яке підтверджує звання «Мати- героїня» і нагрудного знака виконав сільський голова Павлов В.І.
 
   Для запрошених мам-героїнь був організовано привітальну програму,на якому діти  висловлювали найкращі привітання та побажання,а ще прозвучали чудові вірші та пісні присвячені головним винуватцям свята.
   По закінченню дійства матері-героїні висловили сердечну вдячність усім організаторам свята,після чого їх запросили за святковий солодкий стіл. 
  Ми теж,бажаємо усім матерям-героїням  міцного здоров’я, великого материнського  щастя, поваги  та шани від Ваших дітей,нехай стелиться Вам довга дорога, ніколи не знають  болю Ваші ніжні материнські  серця, хай у Ваших оселях лунає веселий сміх онуків і правнуків!
Вітаймо матір-джерело любові
В свята,і будні – повсякчас.
І не жаліймо ніжності у слові,
Вона стократ повернеться до вас.
Вітаймо матір-єдність протиріччя
Серця свої складаймо їй до ніг.
У ній живе вся мудрість вікторина,
Вітаймо матір – щастя оберіг!