понеділок, квітня 23, 2018

Неділя жінок Мироносиць та українська мрія релігійної громади


Другої неділі після Великодня християнський світ відзначає жіночий день, присвячений пам’яті жінок Мироносиць. Як згадується у Біблії Нового Заповіту, ці жінки були вірними супутницями Ісуса Христа, самовіддано служили Йому, були свідками Його страждань на Голгофі і саме вони, прийшли до поховання в печері, щоб помазати тіло Спасителя миром. Вони ж першими і дізналися, що Христос Воскрес. 
Відтоді жінки Мироносиці стали для нас прикладом істинної любові, духовної міці, мудрості й добра.
Погожого недільного ранку наш храм Святої Покрови УПЦ КП с. Любитів і його парафіяльна громада молитовно вшанувала цей день як свято жінок Мироносиць та всіх жінок-християнок, яким завжди належала важлива роль в сім’ї, суспільстві, історії.
Також, цього дня у Божому храмі всі парафіяни молились за єдину помісну православну церкву, у зв’язку із ухваленням та направленням церковними і державними зверненнями Вселенському Патріарху Варфоломію з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні.
         До молитовних звернень долучились у інші церковні громади Ковельського району, зокрема: парафія святителя Миколая УПЦ КП с. Колодяжне, парафія Архістратига Михаїла УПЦ КП с. Воля Ковельська, парафія Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП с. Білашів, тощо.
Надіємось та віримо в те, що наші об’єднані щирі молитви будуть почуті Всемогутнім Господом Богом і ця довгоочікувана мрія мільйонів українців здійсниться.