четвер, серпня 25, 2016

Знаємо свої права, пам’ятаємо обов’язки!

   Проблема прав дітей – одна з гострих проблем нашого суспільства. За даними опитування українського Інституту соціальних досліджень, рівень правової культури та прав дітей про свої права та обов'язки досить низький. Майже кожна шоста дитина взагалі не знає законів які її захищають. Дітям бракує елементарної обізнаності у сфері своїх прав, обов'язків та відповідальності в багатьох життєвих ситуаціях.
З метою ознайомлення учнів з їхніми правами та обов'язками, наша літня програма завершилась цікавою інтернет-годиною «Знаємо свої права, пам’ятаємо обов’язки».
Спершу дітей ознайомили з даною темою, в основі якої були «Конвенції 00Н про права дитини» (https://www.youtube.com/).
  
Далі захід продовжився у вигляді онлайн-ігорових вправ, які допомогли з'ясувати обізнаність учнів у своїх правах та обо’язках, показали нерозривний зв'язок цих понять; навчили знаходити порушення прав дитини у повсякденному житті на прикладі літературних творів, мультиків чи художніх фільмів (https://www.youtube.com; https://www.youtube.com); зорієнтували учнів, куди звертатися, якщо виникають проблеми правопорушення.
По завершенню учасники заходу ділилися своїми враженнями від  проведеного тренінгового заняття.
Тож, у підсумку хочеться сказати, що час та зусилля не були марними, адже, діти зрозуміли найголовніше, що потрібно завжди пам’ятати про свої права, але разом з тим, не забувати сумлінно виконувати свої обов’язки.