середу, лютого 15, 2017

у ритмі мелодій любові Дня Святого Валентина


День святого Валентина або День всіх закоханих – це найромантичніше свято року! У всьому світі його відзначають як день любові: хлопці та дівчата, чоловіки і жінки обмінюються валентинками вітальними листівками у формі сердечок. Ця традиція з'явилася дуже давно, але не забулася, а навпаки, набула значної популярності.
Цю світлу і прекрасну традицію свята наша бібліотека вирішила втілити в життя разом із юними відвідувачами, які прийшли в цей день поділитись частинкою своїх теплих почуттів та люблячих сердець.
А все розпочалося із онлайн-екскурсу по історії та традиціях святкування Дня Валентина, про які було цікаво дізнатись присутнім дітям.
 Особливо захопливою була розповідь про Святого Валентина, який прийшов до нас із легенди, де живуть закохані. А зараз, ангел хоронитель Валентин допомагає поєднувати закохані серця, оберігаючи їх від лиха.



Далі всі учасники заходу взялися до виготовлення традиційних валентинок. Завданням було не тільки вибрати колір й зробити листівки у формі сердечок, а й оригінально підписати їх та розповісти про що в ній йдеться, яку любов і до кого відчувають.
 
   Тож, фінальне завершення дійства було не менш інтригуючим, бо, як виявилось, діти у своїх валентинках згадували найрідніших людей: маму, тата, братів, сестер, бабусь і дідусів; вчителів, улюблені предмети, школу, друзів. Особливо приємно було слухати, як юні учаники під час своїх презентацій згадали про бібліотеку та книгу.
Зворушливішими були й обґрунтування дітей про те, за що вони люблять Україну і її захисників-патріотів, вражала їх щирість та серйозність слів, які вони вписали в блакитно-жовті сердечка.

Згодом, всі ці різнокольорові яскраві сердечка-валентинки прикрасили тематично-книжкову виставку, а юні читачі мали змогу обрати собі відповідний твір про одвідчні почуття – дружбу та любов, які зігрівають серця та душі.
Зігрійте і Ви когось своєю турботою та любов’ю, нехай вона Вас окриляє, адже, кохання не просто почуття – це сенс нашого життя.