четвер, червня 01, 2023

долучення до флешбуку «Смакуй літо з книгою»

До Міжнародного дня захисту дітей, наші читайлики активно долучились до флешбуку «Смакуй літо з книгою», щоб весело і з користю проводити свій літній відпочинок! Флешбук – книжковий флешмоб в Інтернеті, мета якого надихнути до читання!

Наші учасники флешбуку, обирали книги, читали їх та активно рекомендували іншим.

Юна читачка Марійка обрала книгу "Сонечко для мами Лу" К. Паньо. У маленького Лулуки біда – захворіла мама Лу, й тепер він разом із професором Ґлючкінсом сміливо вирушає на пошуки Сонечка для мами. На них чекають надзвичайні пригоди, про які дізнається кожен, хто прочитає.

Яремійка зацікавила книга "Із безодні часів. Ілюстрована енциклопедія для дітей" А.А. Клімов. Дана книга покликана розбудити і розвинути інтерес до історії та культури людства. Розділи книги розповідають у простій доступній формі дітям про розвиток життя на Землі.

Дівчинка Яринка обрала книгу "Літо з амазонками" Н. Гуменюк. Історія про великих мрійників і фантазерів, яким не обійтися без цікавих пригод. Отож, є чим зайнятися героям Яринці, Софійці, Ромкові і Тимкові під час літніх канікул. Вони і природу охороняють, і слідами загадкових лісових амазонок мандрують, і з підземелля древнього форту вихід знаходять, і навіть злочинців на чисту воду допомагають вивести. А головне: впродовж цих неймовірно захопливих пригод кожен випробовує себе на кмітливість і відвагу, на вірність друзям і любов до рідного краю.

Юна красуня Вікторія рекомендує всім для читання книгу "Матильда"  Р. Дал. У центрі сюжету життя та пригоди маленької дівчинки на ім’я Матильда. Вона надзвичайно обдарована та розумна як на свій вік дитина, яка любить читати і виховувати своїх родичів. Тож, чи відкриє свої здібності дівчинка і чи знайде когось, хто її підтримає та зрозуміє, можна дізнатись прочитавши цю запливу історію. Це дуже кумедна, саркастична та повчальна книжка, яка відкриває очі на багато аспектів.

Владислава зацікавила книга "Магічне дерево" А. МалешкаОтже, буря звалила величезного старого дуба. То було Магічне Дерево, з якого люди виготовили сотні предметів, серед них був і червоний стілець. Це фантастична розповідь про дітей, які знайшли цей стілець. Він виконує бажання. І добрі, і погані...

Юна Полінка всім читайликам рекомендує книгу"Мопс, який хотів стати кроликом" Б. Свіфт. Це надзвичайно кумедна та цікава історія про милу собачку мопсика, яку обожнюють всі члени родини. Але з появою маленького кролика, на мопсика звертають мало уваги. І собачка Пеґґі вирішує змінити ситуацію ставши кроликом:стрибає, їсть траву, викопує татові овочі... Чи вдасться це її можна дізнатися на сторінках даної книги.

Ангеліна рекомендує книгу "Джуді Муді рятує світ"» М. Макдоналд. Це історія про дівчинку, яка своїм позитивом рятує світ.

Ельмана зацікавила книга "Visual diktionary" В.П. Заєць, А.М. ШевчукЦе англійсько-український словник, який значно полегшить та зацікавить вивчити англійську мову кожного, хто бажає. Адже, попереду літо – час для корисного відпочинку тіла та розуму!



Наша читачка Ельміра всім рекомендує для читання такі книги:

О. І. Золочевська "Кращі казки"  це зворушливі й повчальні історії, які спонукають до милосердя й шляхетності.

О. В. Задерецька "Чарівне місто"  цікава історія про місто-Абетку, в якому живуть чарівні літери, що ходять на роботу. Вони працюють у книжках, зошитах, газетах...

Тож, ласкаво просимо всіх читайликів до нашої книгозбірні!