пʼятницю, листопада 09, 2018

Осінньомовна казка моєї України

 Осінь нас приваблює і вражає буянням яскравих фарб опалого листя і останніх квітів. Щоб затримати чарівність цієї пори року, наша бібліотека для юних користувачів підготувала тематичний захід «Осіння казка моєї України» та годину корисної інформації «Не цураймось мови, вчімось розмовляти, щоб слова чудові вміли оживати»
    Тож, 9 листопада, коли країна відзначає День української писемності та мови, ми намагались всім присутнім відвідувачам показати, що наша мова настільки ж красива, багата та різноманітна, як природа чарівної осені в Україні.
Під час поєднання цих заходів, діти побачили красу осені у простих речах, вчилися виготовляли яскраві прикраси для тематичної виставки книжкових новинок, брали участь в її оформленні, жестами ілюстрували улюблені казки.  
А також, юні учасники проходили цікаві онлайн-тестування на перевірку знань української мови, відповідали на питання вікторини та підготували захоплюючі факти, що стосувалися даної теми.
Гадаємо, що заходи проведені в такій легкій ігровій формі, спрямовані на вивчення та покращення знань писемності та мови, бачення краси природи і заходів щодо її збереження, підуть на користь присутнім дітям.