вівторок, січня 09, 2018

Чудові миттєвості у передчутті різдвяного дива


      Напередодні одного із найбільших свят у році Різдва Христового, знову відчинила свої двері для юних відвідувачів наша бібліотечна майстерня.
Адже, різдвяний час це ще одна прекрасна нагода висловити свою любов та теплоту близькій людині, порадувати її якимось подаруночком. Останнім часом все більшої популярності і цінності набувають дарунки зроблені власноруч. 
Цього разу, наші діти зупинили свій вибір на створенні різдвяних віночків, які вже давно є символом Різдва у більшості країн Європи. Традиційно, його вішають як прикрасу на вхідні двері і вважається, що він захищає від всього лихого, а також, демонструє гарний смак, радість та гостинність господарів, наповнює святковою атмосферою кожен дім. Кругла форма віночка символізує безкінечність роду, а вічно зелені хвойні рослини – вічне життя, тому важливо щоб він був із живої хвої.
Тож, маючи живі ялинкові гілочки, вже підготовлені і розфарбовані соснові шишки, різнокольорові стрічки та бантики, дощик, силіконовий клей, ножиці та інші необхідні речі для декору, вправні дитячі ручки заходились працювати.  Через деякий час, вже були готові кілька святкових віночків, один з них, прикрасив двері нашої книгозбірні, інший було подаровано храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП.

Також, бібліотекарями було проведено й підготовлено годину духовності «Різдвяна зірка засіяла», під час якої, діти дізнались чимало цікавих фактів і традицій з історії даного свята.
В ці передсвяткові дні, чимала кількість користувачів здійснювали пошук нових, оригінальних колядок, щедрівок, привітань та побажань з допомогою Інтернет мережі, а читачі користувались літературою із підготовленої тематичної виставки "Зима у книжковому світі".
Згодом, ми могли навіть насолоджуватись цими святковими віншування у виконанні наших відвідувачів.   

А у храмі Святої Покрови УПЦ КП з 6 – 8 січня відбулися святкові Богослужіння, освячення свічок, просфор, літургія та причастя діток. 8 cічня любитівці достойно виступили з колядою на районному заході «Диво Різдва!» у с. Дубове
Ну і звісно, чимало віруючих парафіян протягом святкових днів відвідували церкву, щиро молились звертаючись до новонародженого Ісуса Христа та нашого Бога, просили миру, злагоди у кожен дім.
Приєднуючись до молитовних звернень, ми також просимо у Бога й Ісуса Христа прощення і благословення на все добре для всіх українців, а також, відчути всю повноту різдвяної радості й дива, здійснення мрій.