пʼятницю, червня 01, 2012

Живе на всій планеті народ веселий – діти


 В цей перший літній день по всій Землі
День захисту дітей святкують люди!
День дитинства, миру на Землі,
Наше літо ніжиться в теплі.
В День дитинства — в селах, у містах
Розкривайся, пісне, на вустах!
    Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей, який вважається одним із найстаріших міжнародних свят, адже, вперше його відсвяткували в 1950 році і сьогодні це свято популярне в багатьох країнах світу. 
    В Україні День захисту дітей святкується з 1998 року. Це не лише галасливі та веселі святкування дітвори, але й постійне нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини, бо діти – найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, саме від них чекаємо підтримки та опори в старості. Вони завжди потребують багато уваги, але не всім дітям пощастило мати щасливе і безтурботне дитинство. Особливо це стосується дітей, які позбавлені батьківського піклування.
І нам, дорослим, потрібно зігріти теплом свого серця і увагою тих  дітей, життя яких не схоже на добру казку, допомогти  їм відчути радість спілкування і Вашу любов, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Саме тому, сьогодні свято й тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.
Захист дитинства у цілому світі 
Це — місія честі, любові, добра.
Заради майбутнього треба нам жити.
Прекрасне і вічне нехай не вмера.
   Важливу роль у формуванні та вихованні  культури у дітей займає бібліотека, яка  навчає і залучає дітей до плідного і корисного читання. Любов до книги зароджується з дитинства і продовжується все життя. Недарма в народі кажуть: книга вчить, як на світі жить.
  Важливо, що б перша книга посіяла в душі маленького читача зерна мудрості, доброти, любові, гуманності та співчуття. Саме з такою метою  до Дня захисту дітей бібліотека підготувала виставку літератури «Живе на всій планеті народ веселий - діти», яку прикрашали іграшки-саморобки наших читачів.


   Адже, саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців.
   Щиро бажаємо вам, наші маленькі друзі міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку. Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові та ласки! Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми!

Хай струни святково бринять знову й знову,
І радість не гасне у юних серцях,
Промінчиком сонце торкне веселково
І щастю дитини не буде кінця.
 
Спів радісний під небом лине,
Летить в блакить парад пісень,
Нехай же стане днем дитини
У всьому світі кожен день.