неділю, листопада 10, 2019

Любіть Україну і мову її солов’їну, писемність народу – від роду до роду!


9 листопада наша країна відзначила День української писемності та мови. Мова – це вміння і водночас дар, яким люди оволоділи із найдавніших часів свого існування, а з часу винайдення писемності почався період документальної історії людства.
   
   І в кожного народу є свій найцінніший скарб – рідна мова і писемність, яка є символом певної нації, культури, зв'язком цілих поколінь і його духовним надбанням.
У нашій українській мові є чимало захоплюючого й дивовижного, бо славиться вона на весь світ своєю милозвучністю та мелодійністю. І щасливі ми, що народилися й живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі, як наша славна Україна.
Тож, до Дня української писемності та мови в нашій бібліотеці відбулося свято «Любіть Україну і мову її солов’їну, писемність народу – від роду до роду!».
Даний захід розпочався із вступного слова бібліотекаря, а далі учениця 5 класу Романюк Анна розповіла присутнім про древні витоки писемності та мови, майстрів слова від найдавніших часів до сьогодення.
Ну, а далі розпочалися веселі ігри, цікаві ребуси, командні пізнавально-інтелектуальні  конкурси та вікторини, такі як: «Відгадайко», «Редактор»,  «Склади прислів’я», « І чужого навчайтесь , й свого не цурайтесь…», «Цікавий наголос», «Словникар», «Скажи без затримки» та інші.

Згодом, діти зачитали напам’ять вірші про слово, мову, писемність та Україну, які підготували заздалегідь. Поетичними читцями того дня стали: Поліщук Оксана та Михайло, Готь Софія, Карпусь Матвій.
Також, для уваги відвідувачів бібліотеки було підготовлено тематичну виставку літератури «Книги! Слово! Українська мово!».


Наприкінці святкового дня юні і надзвичайно активні учасники даного дійства були винагородженні за старання, проявлені здібності, креативність та винахідливість солодкими смаколиками. Та найголовніше, діти отримали гарні емоції й нові знання, які неодмінно стануть їм корисними в навчанні чи для особистого розвитку.