пʼятницю, лютого 15, 2019

Лиш для любові варто жити, лиш про любов сьогодні всі слова...


Нещодавно, у нашій бібліотеці зібралося чимало дітей для того, щоб взяти участь у святково-розважальній програмі «Даруєм часточку любові». 
Головною метою проведення даного заходу стало бажання сформувати в юних читачів правильне поняття про любов, розвивати красномовність та вміння робити компліменти ближнім, цінувати та бути уважними одне одного, виховувати повагу до протилежної статі і просто весело провести дозвілля.
Розпочалося дійство із розповіді легенди про зародження Дня всіх закоханих, День любові чи День Св. Валентина, – так по-різному називають свято кохання в багатьох країнах світу. Про світові звичаї й традиції відзначення цього дня розповіла учениця 9 кл. Шевчук Анна.
Далі для присутніх прозвучала пізнавальна  вікторина «Над світом панує любов!» на питання якої, діти швидко відповідали, демонструючи свої знання.
Також, всі читайлики залюбки взяли участь у веселих конкурсах, таких як: «Назви відому пару», «Кращий оратор», «Знання – це сила», «Зрозумій мене без слів», «Знаки уваги», тощо.
У перервах між конкурсами бажаючі мали змогу провести інформаційну хвилинку та зачитати цікаві тематичні факти.
А ще, малі відвідувачі переглянули відеоролик «Що таке любов устами дітей» та висловили особисті думки й враження на цю тему.
   Насамкінець, діти зробили огляд виставки-інсталяції «Любові чарівні сторінки» завдяки якій, поринули в світ казок, оповідань, ліричних творів письменників різних епох й сучасності,  що описують ніжність, щирість теплих і світлих почуттів своїх героїв. 
Знайдіть найкращі на землі слова -
Слова про радість, про життя, кохання.
Читайте книги - в них любов жива!
Тож хай вона і у вас в душі не в'яне!

Після перегляду діти проголосували за улюблені романтичні історії з допомогою «валентинки читацьких симпатій».
Однією з головних прикрас-родзинок цієї виставки стало декоративне «Дерево любові», на якому діти залишали свої валентинки із надписами «за що вони люблять свою бібліотеку». А за свої старання й активну участь юні відвідувачі отримали у винагороду солодкі та смачні валентинки.