вівторок, жовтня 13, 2015

Героям слава – кажемо по праву, бо струм козацький в генах не зачах

 
    Напередодні великого християнського свята Покрови, в нашій бібліотеці зібралися небайдужі жителі села, щоб вшанувати захисників України, які боролися і продовжують боротись за незалежність своєї Батьківщини
    Дуже приємно було й те, що більшість присутніх глядачів та учасників заходу складала молодь та школярі, які в свої юні роки усвідомлюють всю важливість цієї всенародної події. Адже, захисниками своєї країни є учасники національно-визвольних рухів та революцій, добровольці та військові, діти та дорослі, волонтери – всі ті, хто в різний спосіб допомагає, наближаючи перемогу.
А розпочалося дійство під символічні звуки національного гімну. Далі ведучі нагадали слухачам про найважливіші дати та події в історії нашої держави: від зародження УПА до війни на сході України, яка на жаль, триває й досі. Цю сумну, але не менш героїчну розповідь, доповнювали зворушливі поетичні рядки з вуст дітей.
Закінчився захід хвилиною мовчання, на знак глибокої пошани за всіма загиблими героями-захисниками нашої Вітчизни
Також, присутні ознайомилися із виставкою зібраних документів та інших матеріалів, що засвідчують відвагу та мужність героїв України.
    Тож, сподіваємось і віримо, що щирі молитви українців, сповнені сліз і благань до Пресвятої Богородиці – покровительки всього воїнства, будуть почуті. І нехай якнайшвидше слова державного гімну стануть навіки пророчими для всього українського народу:
"Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці."