неділю, лютого 19, 2017

Події села: добрі справи церковної громади


    В нашому славному селі Любитів, 19 лютого на парафії районного деканату УПЦ Київського Патріархату відбулося освячення новозбудованої каплиці, яку з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла освятив декан Ковельського районного деканату протоієрей Іоан Бонис. Йому співслужили: настоятель парафіїпротоієрей Іван Оринчак, протоієрей Василь Фурман, протоієрей Віктор Домбровський, протоієрей Матвій Олійник.
Під час дійства освячення присутнім був наш сільський голова Віктор Павлов, який під час звернення до односельчан, наголосив на важливості цієї події. 
Варто згадати, що за сприяння координатора "Державницької ініціативи" пана Яроша з міста Нововолинська, керівника ТзОВ "Імперія жирів" Василя Рубчука, а також завдячуючи громаді, було споруджено дану церковну каплицю. На знак вдячності священник вручив церковні подяки настоятелю, найактивнішим парафіянам та меценатам: В. Рубчуку, сільському голові В. Павлову, директору школи В. Чуль, завклубом С. Поліщуку, старості парафії  В. Ніколайчуку та іншим. 
Також, було звершено хресний хід навколо каплиці з читанням Святого Євангелії, а благочинний протоієрей Іоан Бонис освятив новобудову зовні.
А ще було відслужено заупокійну літію за Героїв Небесної Сотні і за тих воїнів-патріотів, які загинули на сході України.
Закінчилась ця важлива подія поклонінням іконі Святої Покрови та оливопомазанням
Тож, нехай добрі діяння й численні зусилля наших парафіян та однодумців винагородяться Божою благодаттю на многії літа.