неділю, листопада 25, 2018

Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни


    Щороку в четверту суботу листопада світ вшановує пам'ять про мільйонні жертви голодоморів, зокрема, найстрашнішого, що відбувся в 1932-1933 роках. Це чергова нагода всім: дітям та батькам, політикам та громадським діячам, замислитися над цією масштабною трагедією – геноцидом українського народу.
Поминальні акції в День пам'яті жертв Голодомору відбуваються біля пам'ятних знаків, на площах, в державних установах культури, в церквах по цілому світі, а люди у своїх домівках запалюють свічу пам'яті.
В ту поминальну суботу, в храмі Святої Покрови с.Любитів відбулося вечірнє богослужіння з акафістом до Божої Матері священиками Ковельського районного деканату УПЦ КП та панахида за мільйонами душ християнських в Україні, більшовицькою ордою невинно голодом виморених у 1932-1933 роках.
До вшанування 85-роковин Голодомору та політичних репресій в бібліотеці пройшла година-реквієм «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни» та організована тематична виставка літератури.
Також, нашими юними відвідувачами для присутніх слухачів були підготовлені важливі факти про причини і наслідки тих голодних років та запалені свічки, як шана жертвам геноциду й знак того, що уроки минулого слід завжди пам’ятати.