неділю, липня 12, 2015

Троянда - квітка неземної краси

Троянда з давніх часів і по сьогоднішній день залишається неперевершеною царицею квітів, яка користується шаленою популярністю у всьому світі. 
    Кожний вид цієї рослини являє собою нове сполучення пелюсток, цікавих форм, багатство фарб і ароматів. Саме цю квітку вважають символом краси, величі та кохання і тому, вона є бажаним та доречним подарунком на будь-яке свято, особливо для жінок.

    А ще, ця тендітна красуня здатна прикрасити будь-який будинок чи подвір’я свого господаря, зробити його більш розкішним та багатшим, даруючи при цьому неймовірні відчуття затишку, гармонії, комфорту. Тому не дивно, що троянда стала улюбленицею й для наших квітникарів.


Тривалість життя троянд становить від десяти років і за цей досить довгий час ці рослини стають повноправними членами вашої сім'ї, які так само потребують турботи й уваги. І для того, щоб троянда радувала Вас пишним цвітінням все літо, а то й довше, їй необхідно забезпечити правильний догляд, а інакше нам просто не бачити тієї неймовірної краси.


     Кількома простими, але дієвими порадами, поділилась справжня любителька цих квітів, а також голова нашого клубу «Квітникар» Валентина Іванівна. За її словами дізнаємося, що ця примхлива садова красуня потребує тривалого і клопіткого догляду майже цілий рік, але основна маса робіт припадає на літню пору. 
Адже, влітку необхідно оберігати тонкі і ніжні пелюстки троянди від прямих променів сонця і перегріву, не забуваючи при цьому рясно її поливати. Не потрібно забувати й про комплексні підживки, а також обрізку засохлих пагонів, листя і цвіту, оскільки вони забирають всю силу рослини. 
     Тож, якщо ви хочете, мати такі ж розкішні кущі троянд, як у нашої досвідченої квітникарки (див. фото), скористайтеся цими основними порадами, або ж для більш детальної інформації, завітайте до нашої бібліотеки, де ми з радістю допоможемо Вам знайти потрібну інформацію.