четвер, квітня 14, 2011

Подорожуємо країною Казок


Казка – це свіжий вітер,що роздмухує вогник дитячого мислення і мови.
В.Сухомлинський


   Світ казок загадковий і безмежний. Казка – це  найпоширеніший і найпопулярніший у світі  жанр літератури, який є дуже важливим видом творчості. Для казок не існує  кордонів і перепон – тому  вони вільно мандрують різними країнами і немає такого народу,який не створив би казок – захопливих  і повчальних,де добро завжди перемагає зло,а  мудрість - підступність і жадібність.
  У своїй торбинці казка несе вічні істини,загальнолюдські цінності. Казка кожну людину вчить  мріяти і бачити світ по-особливому - романтично і образно,як сприймають його справжні поети.
Чарівні казки завжди привертають особливу увагу маленьких читачів. І це не дивно: улюблені казкові герої приваблюють своєю силою,хоробрістю та кмітливістю. Завдяки мудрій казці маленький читач вчиться бачити прекрасне в навколишньому  світі, відчувати барвистість,багатство життя, розрізняти добро і зло,осягати дивовижну красу рідної природи. 
Виховання дитини починається з її перших кроків у житті  і  тому, так важливо,навчити свою дитину любити казки,бо саме  у дитинстві формуються основи її характеру та моральних якостей. Тому недарма  говориться: «Добре зернятко – гарні сходи».
 
В нашій бібліотеці маленькі читачі охоче  знайомляться з підготовленою для них  тематичною виставкою літератури « Подорожуємо країною Казок», де вони зможуть знайти найрізноманітніші казки народів  світу на різні смаки.
                  
Тож, ласкаво просимо наймолодших наших читачів та їхніх батьків до читання  захоплюючих  казок,сповнених мудрості,добра і оптимізму!