вівторок, листопада 22, 2016

Гортаючи сторінки історії «палаюча зима»

21 листопада Україна відзначила День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013-2014 року.
Метою запровадження цієї пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про нещодавні історичні події в Україні, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в нашій бібліотеці було проведено годину мужності, що мала символічну назву «Гортаючи сторінки історії «палаюча зима».
А розпочався цей захід з розповіді бібліотекаря про основні етапи боротьби українського народу за незалежність, про важливі та відомі імена в історії України, про факти та події, що призвели до нових революцій в ХХІ ст.
Далі всі присутні разом згадували і обговорювали ті надзвичайно важкі часи, які нам довелося пережити. Адже, кожен українець та й інші народи світу мали можливість спостерігати по телебаченню, бути свідками чи навіть брати участь в тих доленосних подіях. 
По завершенню дійства, учасники заходу переглянули відео, яке відтворює прощання із загиблими на Майдані у лютому 2014 року під жалісливу пісню Піккардійської терції «Пливе кача по Тисині», після чого хвилиною мовчання було вшановано усіх Героїв Небесної сотні.
  
   Також, на протязі дня, відвідувачі знайомились із тематичною викладкою «Доленосний листопад України». Тут представлені нові книги та матеріали, що розповідають про перебіг даних революційних подій,  їх героїв, спогади учасників.
     Цього дня вся підготовлена література користувалась попитом серед читачів бібліотеки, особливо актуальною була постійно діюча виставка «Не забудем героїв своїх».