неділю, грудня 30, 2012

Новорічне свято для любитівських дошкільнят

Хай несе вам Новий рік
Лиш достаток на поріг,
Щоб добро в житті велося,
Все омріяне збулося! 
    
      Ось і закінчується грудень, який часто в народі називають «шапкою зими», передднем новоріччя, заспівом зими, адже: «Грудень рік закінчує, а зиму розпочинає». Ще зовсім трішки й настане такий довгоочікуваний січень - місяць новорічних казок і подарунків, звершення бажань та приємних сюрпризів. Напевно кожен пам’ятаєте, як чудово було в дитинстві готуватися до родинної вечері та разом із друзями радіти першому снігу.
     Дитинство по праву вважається найщасливішим періодом життя, особливо приємні спогади залишаються після зимових свят. Це час, коли головна турбота малечі - написання листа тому, хто здійснює всі заповітні мрії. Завдання ж дорослих – втілити заповітні мрії дітей в життя, створити їм зимову казку.
  Тож, напередодні проведення новорічного свята у фойє Любитівського Будинку культури привезли лісову красуню – ялинку. І одразу ж вся зала заповнилась ароматом свіжої хвої. А коли ялинку причепурили, прикрасивши її іграшками, серпантином, дощиком та гірляндами, вона перетворилася на справжнє новорічне диво для діток нашого села.
Подивіться, любі гості,
Як ялиночка блищить
Стоїть вона тут не просто,
Щоб відчути свята мить.

     Розпочався новорічний ранок театралізованою виставою. Новий Рік, Маша і Ведмідь, кіт Базиліо і лисиця Аліса, Баба Яга із своїми помічницями, Снігурочка з Дідом Морозом та інші герої вийшли зі сторінок казок, щоб особисто подарувати діткам і їхнім батькам новорічний настрій та справжню казку. А в яких чудових костюмах були наші дітки: і мишки, і вовки, і зайчики та багато інших!
Ми зібрались тут, малята,
Новій рік відсвяткувати!
Нас ялиночка вітає —
Вогники на ній палають!
Будемо ми грати й танцювати,
Радо рік новий стрічати!



Справжні чудеса відбулися на виставі, Снігурочка зробила всіх негативних героїв  добрими, чесними і справедливими. Герої улюблених казок своїм прикладом продемонстрували маленьким глядачам, як добро завжди перемагає зло. Дітлахи не лише спостерігали, а перейнявшись подіями казки, відгадували загадки, аби допомогти добрим героям врятувати новорічне свято. 




  Дитяча казка на виставі не завершилась, а продовжилася біля новорічної ялинки, де дітки водили хороводи з казковими героями, розповідали віршики, активно брали участь у конкурсах, а ще,за свою активність отримували солодощі та іграшки від Діда Мороза.
На високому рівні пройшов новорічний ранок для дітей та їхніх батьків про що свідчили щирі дитячі усмішки. А їхні батьки могли на мить повернутися у світ свого дитинства та відчути найприємніші емоції від новорічних свят. 
Зима шати одягне святкові,
   Закружляє в новорічному танці,
Почуття, що нахлинуть раптово,
Хай залишаться з вами назавжди!

Свято швидко минуло, проте залишився хороший настрій 
і бажання ще раз побувати у казці.
Прощавайте, любі діти,
Далі ми йдемо по світу.
Друзів на землі багато,
Привітаєм їх зі святом!

І ще одну новорічну казку, ще одне новорічне диво ми намагалися втілити в життя, підготувавши святкову викладку з чудовими книжечками для наших маленьких читачів.

  Адже, на сторінках наших новорічних книжечок кумедні герої, яскраві ілюстрації, веселі вірші,чарівні перетворення та захоплюючі історії. Будь-яка вибрана книга потішить дитину і подарує  їй частинку справжнього дива. Нехай діти читаючи сторінки улюблених книг, подумки перенесуться в новорічну казку, яка може відбутися з ними! Нехай радіють святу разом зі своїми найулюбленішими казковими  героями!  
  Оскільки до Нового року залишилося зовсім мало часу, ми підшукали список кращих рекомендаційних сайтів із святковими привітаннями та побажаннями, які залишиться тільки переписати у новорічні листівки, які теж можна виготовити власноруч. Безліч ідей можна знайти в Інтернеті, адже, таку листівку буде отримати удвічі приємніше.Тож, поспішайте до нашої бібліотеки, щоб приємно здивувати своїх друзів, рідних, близьких та знайомих.   

Незабаром Новий рік
Переступить ваш поріг!
Хай до вас він завітає
З тим, що серце забажає.

 Ще раз вітаємо всіх із довгоочікуваним святом, яке ось-ось настане, це – Новий 2013 рік. Це усіма нами з дитинства найулюбленіше свято, сповнене світлом спільної радості, веселощів, очікування дива й казки, душевного тепла й надії. Нехай Новий 2013 рік відкриє нові, ще невідомі горизонти у житті кожного з нас і наповнить безліччю дивовижних чудес!