неділю, червня 02, 2019

Екскурсія в бібліотеку

Ось і розпочалося літо й разом з ним стартувала бібліотечна пізнавально-розважальна програма 
«Місце зустрічі – бібліотека»
яка має на меті весело, цікаво та змістовно організувати дозвілля дітей під час шкільних канікул. 
А розпочалася наша літня програма екскурсією в бібліотеку під назвою «Бібліотечна планета» для дошкільнят, приурочена до Міжнародного дня захисту дітей
Знайомство дітей з книгозбірнею захоплюючим і хвилюючим водночас, адже, більшість сюди прийшли вперше. Та сумувати їм тут точно не довелося, бо на їх вже чекали привітні бібліотекарі
Спочатку дошкільників познайомили з такими поняттями, як: «бібліотека», «бібліотекар», «читач», «формуляр»
     Пізніше, діти дізналися про найважливіші правила користування бібліотекою, комп’ютерами, мережею Інтернет, спілкування з книгою, гігієною читання.
Також, маленьким відвідувачам продемонстрували стелажі для книг, переглянули різні тематичні виставки, побачили найбільші і найменші книги, довідкові видання, краєзнавчу літературу, книги казок та дитячі журнали, які так полюбляють малюки, тощо.
Чудово доповнили екскурсію гра-вікторина "Серпантин казок" та «З якої ми казки», на питання якої із задоволенням відповідали її малі учасники. 
Насамкінець діти переглянули повчальний мультфільм «Грицькові книжки», який вчить бережливо відноситись до безцінного скарбу знань та джерела мудрості – книги.
Підсумовуючи цей день, можна впевнено сказати, що дітям у нас сподобалось, адже, про це свідчили їх усміхнені обличчя, схвальні відгуки, бажання стати нашими читачами і взяти додому яскраві журнали. 
Ми не могли не відповісти взаємністю і на пам’ятну, добру згадку про перший візит у бібліотеку, всім діткам подарували розмальовки та паперові іграшки з улюблених героїв казок, які вони обрали самостійно.
 
Отже, як бачимо, розвиток культури читання, інформаційної грамотності, популяризація книги та збільшення кількості читачів відбувається через різні форми роботи бібліотекаря. І тому ми, бібліотекарі, прагнемо допомогти своїм користувачам легко орієнтуватися в інформаційному просторі, залучати дітей з ранніх років до бібліотеки, навчити їх працювати з книгою й любити читання.
Щиро дякуємо за співпрацю та організований похід діток в бібліотеку завідуючій ДНЗ "Веселка" с. Любитів Шмідт Марії.

    Тож, дорогі друзі бібліотеки, попереду ще все літо й безліч цікавих та корисних заходів, виставки книжкових новинок, на які ми Вас залюбки запрошуємо!