вівторок, листопада 08, 2011

Йде вже листопад ...

Трави зів’яли, і квіти не квітнуть,
Хоч умивають їх роси-дощі.
Осінь відквітла, відлітувала,
Віддарувала нам дні золоті…
         А. Камінчук

Квіти здатні  весь рік піднімати нам настрій дарувати свою красу, неповторність і море позитивних емоцій. Навесні і влітку, коли є можливість прикрасити ними свій сад, квітник, дачну ділянку, підвіконня чи балкон, можна створити особливу щоденну атмосферу свята, радості та затишку. При створенні квітника та його догляді, найголовніше – бажання і правильний підхід. Адже, важливо, заздалегідь продумати його місце розташування, дизайн і асортимент рослин. Правильний підбір рослин – це можливість милуватися красою квітів з ранньої весни аж до пізньої осені.
Саме таке завдання було поставлено перед членами нашого клубу «Квітникар». Багато квітникарів керуючись власним досвідом, порадами клубу та Інтернет ресурсами бібліотеки змогли виконати це непросте завдання.
Навесні, влітку та восени наші квітникарі та волонтери плідно співпрацювали й надавали допомогу у вирощуванні квітів та оформленні клумб бібліотеки, щоб тривалий час рослини були окрасою території і радували наших користувачів.
Навесні була проведена робота з підготовки ґрунту до висаджування насіння  та розсади квітів. Члени клубу «Квітникар» охоче поділилася саджанцями своїх квітів, які збагатили різнобарв’я наших клумб.
Влітку – велася робота по догляду за сходами ранніх сортів квітів. А ще, ми завітали в гості до деяких членів клубу, щоб помилуватись красою їхніх квітів, про що ми вже повідомляли раніше у нашому блозі. А восени, – посилився догляд за осінніми видами рослин.
В листопаді наші дбайливі господарі-квітникарі допомагали нам закінчити роботи по захисту багатолітніх рослин та зібрати насіння однорічних квітів.
 Щиро дякуємо усім волонтерам та квітникарям за допомогу у роботі бібліотеки. Надіємося на подальшу плідну співпрацю, адже, робота клубу не закінчується, а лише переходить у зимовий період. А це означає, що настав час приділити особливу увагу кімнатним рослинам, які даруватимуть затишок оселі та милуватимуть Ваше око довгими зимовими вечорами.