вівторок, березня 17, 2015

ІІ етап конкурсу "Найкращий читач року"

     За усталеною багаторічною традицією змагання переможців в ІІ етапі конкурсу "Найкращий читач року" нашого району відбулося у Ковельській центральній районній бібліотеці для дітей, 17 березня.

 Перед початком дійства, журі привітало всіх учасників, наголосивши, що кожен з них вже є переможцем, адже, став кращим читачем у своїй місцевій бібліотеці. А для того, щоб діти менше хвилювались, підтримати їх прийшли відомі літературні герої – Знайко та Незнайко із цікавою інсценівкою-діалогом.
Далі все відбувалось вже за відомим сценарієм. Хоча цього року, відмінність полягала лише у тому, що учасники конкурсу виходили презентувати улюблені книги відразу по троє і отримували індивідуальні завдання на швидкість, впоравшись з якими, отримували додаткові бали.
Згодом, після всіх виступів, журі приступило до обговорення і прийняття важкого рішення – визначення переможця, адже, довелось обирати кращого із кращих. 
Тим часом, для дітей була проведена вікторина, яка не тільки розважила, а й чудово продемонструвала ерудицію та знання юних читайликів.

Отож, найкращими читачами Ковельщини 2015 року стали: Онофрійчук Олександра  учениця 8 класу ЗОШ с. Вербка та В’юн Наталія учениця 7 класу ЗОШ с. Любитів.
Згодом, ці дівчата-переможниці поїдуть у місто Луцьк, щоб позмагатись вже у ІІІ етапі конкурсу із найкращими читачами Волині за почесне й таке бажане звання «Найкращий читач України» та можливість потрапити на Фестиваль дитячого читання "Книгоманія" у Львові. 
   Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо їм нових успіхів, творчих злетів та перемог. 
P. S. Як пізніше стало відомо, обласний етап конкурсу, який відбувся 24 березня, проходив у вигляді пізнавально-розважального заходу та супроводжувався творчими виступами юних читачів зі всієї області. 
На даному конкурсі наша Наталка гідно виступила і була відзначена серед найкращих учасників.
   За активну участь в обласному конкурсі та зайняте призове місце їй було вручено Почесну грамоту та подаровано книгу Джеремі Стронґа "Ракета на чотирьох лапах". 
   Тож, щиро радіємо за нашу юну читачку та бажаємо їй так само активно брати участь у бібліотечних заходах та продовжувати багато читати, адже, як сказав колись Ярослав Мудрий «Великою буває користь від учіння книжного».