суботу, листопада 12, 2011

Обмін досвідом. Ковельщина і Холмщина: без кордонів.

   Нещодавно, 8 листопада, міська та районна влада м. Ковеля зустрічала гостей із Польщі, для яких відбулося засідання круглого столу «Ковельщина і Холмщина: без кордонів», приурочене 10-річчю співпраці з Хелмським повітом Республіки Польща.
По завершенню круглого столу відбувся святковий концерт організований у Центральній районній бібліотеці, на якому прозвучали чудові пісні у виконанні народного хору «Вишиванка».
Програма перебування гостей була дуже насиченою і цікавою. Для них було організовано екскурсію по місту, після чого представники гмін побували в ряді населених пунктів Ковельського району, щоб ознайомитися з роботою колег та обмінятися досвідом.
 
Представниця гміни Савін, Катерина Барчук, завітала в наше с.Любитів відвідавши Любитівську ЗОШ, сільську раду, лікарню та бібліотеку. Мрочковська В.П. – ознайомила гостю із роботою бібліотеки та книжковим фондом. Після розповіді гостя подякувала і продовжила свою подорож по селу Любитів 
(Для довідки)
  Гміна Савін – сільська гміна (волость) в Польщі, екологічно чисте середовище і мальовничий пейзаж. Основне завдання гміни полягає у збереженні унікальних цінностей: лікарні-притулку, заповідних лісів та Національних парків, рідкісних видів птахів та архітектурних пам’яток. Протягом року, гміна Савін організовує безліч заходів і захоплюючих маршрутів для туристів, а вже на втомлених гостей чекає зручна ночівля на туристичній базі в Савіні. Детальна інформація: www.sawin.pl