неділю, жовтня 09, 2016

Свято квітів і врожаю – свято багатства дарів земних

 
Приходу яскраво-чарівної й водночас примхливої красуні-осені, мабуть радіє не кожен. Адже, це пора контрастів: часом вона дивує своїм різнобарв’ям навкруги, радує щедрістю врожаю та все ж, частенько дратує мінливістю погоди.
Але ніщо не могло нам завадити створити гарний настрій у бібліотеці, бо прийшов час для з відзначення прекрасного свята квітів та врожаю.
Метою проведення заходу стало бажання розвинути творчі здібності у дітей, привернути їх увагу до краси осені у рідному краї, формувати бережливе ставлення до квітів та природи в цілому, виховувати риси дбайливого господаря та трудівника. 
Головними учасниками дійства стали учні 5-7 кл. Любитівської ЗОШ, які намагались вигадати найцікавіші ідеї створення осінньо-квіткових композиції для нашої тематичної виставки «Свято квітів і врожаю  свято багатства дарів земних». 
Дитячій фантазії не було меж, хоча іноді, за новими ідеями, вони все таки звертались до Інтернет ресурсів.
Згодом, усі разом декоративні роботи з природнього матеріалу (овочів, фруктів, квітів та інших рослин) створили веселу композицію і стали окрасою нашої виставки. 
Над створенням прекрасного, попрацювали: Сокол Владислав, Журанська Вікторія, Воробей Софія, Карпюк Олександр та інші. 
    Звісно, не обійшлось й без допомоги та підказок бібліотекаря.
Та мало було створити свій оригінальний казковий експонат, кожен учасник мав ще й розповісти про нього, доречно підібрані вірші, загадки, епіграфи. Все це дійство відбувалося у другій частині свята.
Ось таким захоплюючим та цікавим у нас вийшло осіннє свято. А відвідувачі бібліотеки ще кілька днів поспіль з цікавістю роздивлялися виставку, коментували композиції і фотографувалися на згадку.