неділю, травня 15, 2016

Жахливими сторінками історії...

    Указом Президента України № 431/2007 від 21 травня 2007 року «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років» в Україні встановлено День пам'ятл і жертв політичних репресій, який відзначається щороку у третю неділю травня.
День пам’яті жертв політичних репресій це нагода гідно вшанувати тих людей, які були непотрібними для радянської системи, а також привернути уваги суспільства до трагічних сторінок історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. З цією метою у нашій бібліотеці була проведена година скорботи та пам’яті за загиблими під символічною назвою «Жахливі сторінки історії».
Ведуча заходу Домаль Каміла ознайомила присутніх із трагічними подіями тих років, а також, наголосила на тому, що заради  відродження національної пам'яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства необхідно вшанувати пам’ять репресованих українців та передавати історію про їх біль наступним поколінням українців.