неділю, липня 19, 2015

Твій вибір - твоє майбутнє

Вибір професії в житті кожної людини – це вибір життєвого шляху, вибір долі. А беручи до уваги те, що на сьогодні світ професій дедалі більш урізноманітнюється, то все складніше стає вибрати в цьому «океані» справу свого життя, щоб вона була і до душі, і по мірі ваших можливостей, і що не менш важливо, гідно оплачувалась.
   Щоб ознайомити наше юне покоління із безмежним світом професій дорослих та звернути їх увагу на таке важливе питання, як майбутній вибір свого фаху, на дитячому майданчику ми провели розважально-пізнавальну гру-пантоміму «Відгадай мою професію»
А розпочалося все із знайомства, де кожен гравець коротко розповідав про себе і про те, яку спеціальність мріє здобути у майбутньому після навчання.


Далі один учасник навмання витягував заздалегідь підготовлену шпаргалку із назвою якоїсь професії і за допомогою лише жестів, зображував так, щоб глядачі могли її легко відгадати та назвати. І хто першим відгадував задумане, той пробував себе у ролі пантоміма і продовжував гру. 
 
  Таким чином, діти весело бавлячись дізнавались щось нове, збагачували свій словниковий запас, розвивали логічне мислення, спостережливість, кмітливість, увагу, вміння аналізувати, виховували повагу до людей та їх праці. 
Тож, пам'ятайте: кожна професія важлива для суспільства та країни, в якій ми живемо, і важливо, не помилитися з її вибором! Ваш обраний фах вимагатиме майстерності, і тільки від вас буде залежати, чи скажуть згодом про вас люди: «Майстер своєї справи» чи ні.