понеділок, травня 22, 2017

Європейський шлях: крок за кроком

    
     День Європи – символ нової успішної моделі співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного, щасливого майбутнього жителів даного континенту.
Це свято набуває державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки про майбутнє нашої країни, її місце в дружній європейській сім’ї народів. 
Одними із основних чинників сучасної освіченої, інтелектуальної, культурної особистості є високі почуття миролюбства, толерантності, добра, поваги до основних життєвих цінностей інших народів, взаєморозуміння, солідарність і духовна єдність між людьми різних народів, поглядів, переконань.
Починаючи із 2003 року, у третю суботу травня відзначають День Європи в Україні. Не залишилась осторонь до цієї важливої події й наша бібліотека, підготувавши для свої відвідувачів ряд цікавих заходів.
   Для молодого покоління та школярів, було запропоновано здійснити пізнавальне та захоплююче віртуальне турне «Мандруючи країнами Європи», під час якого вони ознайомились зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи – пірнути в невичерпне джерело духовної культури континенту.
Також, для цих користувачів проведено інформаційний дайджест «Короткі та цікаві відомості про ЄС» та бесіду «Ми європейці: реальність та перспектива».
А з метою інформування жителів нашої громади з питань європейської інтеграції, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії, популяризації європейської та української культур були підготовлені тематично-ілюстровані виставки «Європейський шлях: крок за кроком» та «Україна – серце Європи».

Тож, беручи участь у подібних заходах, давайте спільно покажемо, що Україна впевнено йде шляхом євроінтеграції, поважає європейські цінності та гідна бути у числі кращих країн ЄС.