неділю, листопада 15, 2015

Ми піснею славим діла трудові

Здавна українське село славилось своїми мальовничими краєвидами, свіжістю та чистотою повітря, в якому завжди відчувається тонкий аромат запашного колосся, вирощене дбайливими руками гостинних і надзвичайно працьовитих людей.  
Саме сільські трударі, які невтомно працюють цілий рік, як ніхто інший, заслуговують на відпочинок і винагороду.
Тож, щороку щедра осінь радує усіх селян-аграріїв не тільки врожаєм, а й дарує професійне свято – День працівників сільського господарства.
З нагоди свята, 15 листопада, мешканці с. Любитів зібралися у залі Будинку культури на тематичний вечір під назвою «Ми піснею славим діла трудові».
Урочистість розпочалась із вітально-музичних композицій хорової групи народного аматорського ансамблю «Лісова пісня» Ковельського народного дому «Просвіта» під керівництвом Балюка Василя Харитоновича.
 
Також, для усіх працівників сільського господарства, лунали музичні твори та обробки українських народних пісень, у виконанні народного аматорського чоловічого вокального ансамблю “Промінь”.
    Пісні «Земле, моя земле», «Мати журавлика жде», «Чебриці», «Пісня про Волинь», «Терниця», «Україна-мати» та багато інших, звучали під супровід музичного оркестру викликаючи гарні емоції та бурхливі оплески у присутніх.  
Та не тільки українською піснею, а й запальними танцями вражали глядачів учасники дійства. Адже, зразкова дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», керівником якого була Інна Темрук, радувала усіх своєю майстерністю, артистизмом та яскравістю сценічного вбрання.
 

А у фойє Будинку культури чудову атмосферу свята доповнювала тематична виставка «Свято поля, хліба і душі», яка привертала увагу всіх гостей свята.
 
По закінченню святкового концерту, сільський голова Павлов В.І. від імені усієї громади висловив щиру вдячність Балюку В. Х. і всьому колективу аматорів сцени за чудові музичні вітання.  
    І тільки спільна праця й вічна любов до україської пісні, як у давнину так і до сьогодні, об'єднує людей, робить їх більш щедрішими й милосерднішими. Тож, ми впевнені, що справи у наших односельчан будуть ще кращими, врожаї ще багатшими, а спогади про цей день світлими та добрими.