пʼятницю, січня 22, 2016

Соборність рідної землі – основа нації й народу


День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Мабуть, не випадково вказаний день збігається з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою.
Отже, цей день був приреченим увійти в історію нашої країни як всенародне свято для всіх українців. 
Саме цій знаменній події у бібліотеці була проведена історична година «Соборність рідної землі – основа нації й народу».
Також, увазі відвідувачів представлено тематичну виставку літератури «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг».
   Представлені тут матеріали акцентують увагу на історичних фактах, що відображають боротьбу українського народу за соборність своїх земель.
Відомо, що слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість, що притаманно волелюбній українській нації. І напевно, саме тому наш народ упродовж століть, завжди гідно долав усі перешкоди і досягав поставлених цілей.
     Тож, щоб так було сьогодні і завжди, ми повинні вивчати і пам’ятати свою історію, цінувати здобутки своїх попередників, щоб у майбутньому уникнути помилок минулого.