суботу, жовтня 14, 2017

Перше престольне свято в українському храмі Святої Покрови с. Любитів

14 жовтня в новозаснованому храмі Святої Покрови УПЦ КП вперше відбулося соборне Богослужіння приурочене українському святу Покрови Пресвятої Богородиці. Цей день давно став особливим для усіх любитівців, адже, сьогодні ми відзначаємо своє престольне свято.


Тож, о 11.00 годині ранку одягнені у вишиванки гості та парафіяни с. Любитів зібралися на урочисту службу, яку очолив декан Ковельського району митр. прот. Іоан  Бонис, а допомагав йому у цьому, настоятель даного храму, протоієрей Іван Оринчак. 
На запрошення  відправи Божественної Літургії відгукнулись й інші священнослужителі, а саме: Віктор Домбровський (настоятель храму в с. Білашів), Андрій Сех (настоятель храму в селищі Голоби), Матвій Олійник (настоятель храму в смт. Люблинець),Олександр Добровольський (настоятель храму в с. Кричевичі).

Спільні молитви хору, священиків та присутніх парафіян мелодійно зливались в один голос і здавалось, долинали до небес.

Із вітальними промовами та найщирішими побажаннями звернулись до парафіян протоієрей Андрій Сех, митр. прот. Іоан Бонис та протоієрей Іван Оринчак, який поділився чудовими поетичними рядками із власного вірша.
До слова було запрошено й сільського голову Віктора Павлова. Він привітав усіх із прийдешнім святом та пообіцяв допомагати якнайшвидшому будівництву нового українського храму.

Протягом всієї служби здійснювались різноманітні церковні обряди та звичаї.
А по закінченню відправи, парафіяни отримали помазання освяченим єлеєм, прикладались до ікони Божої Матері, до часточки мощей святих угодників: великомучениці Варвари, святого Луки Кримського, що містяться в оздобленому кивоті, при парафії великомученика Юрія Переможця УПЦ КП с. Дубове і привезених настоятелем цього храму митр. прот. Іоаном Бонисом.
Вся ця благодатна атмосфера була прекрасною, і гадаю, сподобалась всім присутнім, що прийшли розділити свято у щирих молитвах до Богав яких просили сил та здоров’я для родини, вберегти життя сміливих воїнів АТО, благополуччя та миру для України.

А на виході із храму дітей та дорослих частували ще й різними святковими смаколиками купленими на пожертви добрих людей чи приготовлені вправними господинями.
Тож, хочеться подякувати всім хто долучився до підготовки та проведення храмового свята і побажати їм усіх благ, Божої ласки та благословення!



А також, на передодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня заснування УПА, у бібліотеці відбулася година мужності "На варті нашої безпеки", на якій всі присутні відвідувачі дізнались коротку історію та правдиві факти про кожне із цих важливих подій та свят, тісно пов’язаних ще й із релігійними віруваннями.

Наші читачі мали змогу переглянути виставку, де зібрані матеріали й тематична література, яка знайомить із мужніми захисниками України, їх боротьбою за незалежність, починаючи від часів козаччини до сучасних героїв АТО.
Читайте також дану інформацію на сайті газети "Вісті Ковельщини"