середу, грудня 07, 2016

Зростаймо сильними та мужніми


Професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами.
Нині українська армія проходить складний етап становлення. За плечима військових Збройних Сил України славні традиції предків, великі звитяги козацтва та наших батьків і дідів, які здобували перемогу над фашизмом.
Традиційно в цей день ми вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, хто мужньо захищав рідну землю, та всім, хто несе військову службу в зоні АТО, за відданість українському народу, незламну силу волі та безстрашність. Зараз українська армія доводить вірність своїй Батьківщині, захищаючи її рубежі і свій народ. І тому, це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги.
Тож, з нагоди цього свята, в нашій бібліотеці проходило святкове дійство «Зростаймо сильними та мужніми».
В читальній залі книгозбірні зібралося чимало учнів місцевої школи – учасники змагань та їх вболівальники. 
Спочатку бібліотекар привітала усіх присутніх юнаків із чоловічим святом, адже, саме вони у майбутньому стануть військовослужбовцями, які зі зброєю в руках будуть захищати наші повітряні, морські чи сухопутні кордони.
Далі відбулося представлення учасників у віршованій формі.
  Ну а згодом, розпочалося найцікавіше – конкурсна програма,  яка була покликана підготувати, загартувати та розвинути у хлопців фізичні та розумові здібності.
Оцінювали змагання журі у такому складі: художній керівник Будинку культури Поліщук Сергій, постійна читачка та волонтер нашої бібліотеки Симонік Анна та учень 8 класу Шайнюк Вадим.
Перший конкурс «Знавці козацької термінології» мав на меті перевірити та розширити знання школярів в запропонованій темі.
Другий конкурс «Розгадай козацьке прислів’я» полягав у розшифруванні записки за допомогою алфавіту.
 


Третій конкурс був знайомий всім армреслінг, в якому наші хлопці, як і колись козаки, мірялися силою рук.
Наступний конкурс стрибки на скакалці. Учасник, який найбільше зробив стрибків за 1 хв., отримував додаткові бали. 
Конкурс «Будь швидким і уважним» полягав у проходженні перешкод учасником, який тримав у руках тенісну ракетку з м’ячем.
Наступний конкурс «Кулінарний» – перевіряв вправність, швидкість хлопців під час чищення картоплі.
Конкурс «Відгадай пісню», метою якого було показати за допомогою міміки і жестів назву відомої музичної композиції, а глядач якнайшвидше мав її назвати.
Конкурсом на влучність став дартс, хто найбільше вибивав собі очок, той і перемагав.
 
 Останній конкурс «Віджимання», який ще раз показав фізичну витривалість всіх учасників змагань.
Завершилось це свято оголошенням переможців і їх нагородженням пам’ятними подарунками. Отже, перше місце виборов Прокоп’єв Олександр, другеПриймачук Ілля, третє Томашевич Стас. Вітаємо юних переможців і бажаємо їм подальших успіхів у всіх сферах їхнього життя.
Також, у святковий день 6 грудня, ми вітаємо усіх, хто зі зброєю в руках стоїть на сторожі кордонів України, – наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій підготовці, надійних тилів, віри в силу нашої країни та швидкої перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар