середу, червня 21, 2017

Незнання закону не звільняє від відповідальності

     
    Для того щоб людина поважала закон, вона повинна знати і розуміти його суть, мати особисті переконання щодо його необхідності, тобто володіти правовою культурою. 
Особливо актуальним на даний час є питання правової освіти неповнолітніх, адже, проблеми поширення злочинності серед підлітків постійно привертає до себе увагу. 
З метою попередження злочинності серед підлітків, спрямованої на формування правової свідомості, навичок та звичок правомірної поведінки молоді, 15 червня у бібліотеці проведено інформаційно-пізнавальну правову годину «Незнання закону не звільняє від відповідальності».
Під час підготовки заходу ми керувалися Кримінальним кодексом України, де прописані правила кримінальної відповідальності за скоєння різних видів злочинів.
З презентацією по темі «Злочин і кара» присутніх дітей та підлітків ознайомила Шевчук Анна (уч.8 кл.). Ця юна дівчинка добре знається по даній темі, читає відповідну літературу, оскільки у майбутньому мріє працювати у поліції.
Її розповідь була досить цікавою та вичерпною: містила види адміністративних та кримінальних правопорушень, порушення громадського порядку, шкідливі наслідки паління тютюну, вживання алкоголю та наркотиків, – і все це доповнювалось яскравими та зрозумілими для всіх картинками.  

Для молодших відвідувачів було підготовлено тематичний мультфільм про правопорушення. Переглядаючи це відео, діти самі вчилися виявляти і називати дії героїв, які є злочинними.
Також, всі бажаючі мали змогу ознайомитись із наявною у фонді бібліотеки літературою по правовій тематиці.
Тож, сподіваємось, що проведена робота сприятиме попередженню підліткової злочинності, а, можливо, вплине на вибір майбутньої професії нинішніх школярів.

Немає коментарів:

Дописати коментар