вівторок, січня 23, 2018

Величний день єднання

Так історично склалось, що упродовж століть землі України, були під владою різних держав. Тож, споконвічною мрією волелюбних  українців було прагнення до об’єднання, цілісності та незалежності.
22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки українських земель в єдину Україну, яким утверджувалось об'єднання двох держав УНР та ЗУНР в єдину соборну державу. І хоча це об’єднання не було доведено до повного завершення, але для нашого народу ця надзвичайно вагома подія стала символом незламності духу і віри, яка залишиться у пам’яті назавжди.
Лише через 20 років після 1919 р. вперше відбулося святкування Соборності, відтоді неодноразово створювалися «живі ланцюги», який означав єдність українського народу, і наразі День Соборності відзначається вже на державному рівні.
22 січня відзначили цю важливу дату в історії України й наші відвідувачі. На історико-пізнавальний екскурс "Соборність рідної землі – основа нації й держави" прийшли всі ті, хто не байдужий, хто любить і цікавиться минулим своєї Батьківщини, а це – діти, молодь, дорослі.






Спочатку бібліотекар ознайомила всіх присутніх з темою і метою проведення даного заходу. 
Далі, наймолодші учасники коротко розповіли про головні відомості й передумови тогочасних подій.  
Потім всі разом перегляну кілька цікавих тематичних відеофільмів. Наприклад, один з них з циклу документальних відеосюжетів "20 кроків до мрії", під назвою "Крок 12 - Проголошення Акту Злуки" (https://www.youtube.com/watch?v=JO2bPqSMX0Q).
Трохи згодом, для юних відвідувачів була проведена вікторина «Що ти знаєш про Україну», яка виявила вже набуті знання дітей і допомогла запам’ятати щось нове.
Також, відвідувачів протягом дня привертала тематична викладка літератури «Соборна мати  Україна одна для всіх, як оберіг», яка знайомить всіх читачів із відомою й не відомою нам Україною та її героями.

В цей особливий для України день, бажаємо всім міцного здоров’я та довголіття, мудрості та благополуччя, особистих і суспільних досягнень та мирного неба над головою! Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас у добрих справах. Бо у єдності – наша сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар