вівторок, березня 19, 2024

Слово, моя ти єдиная зброє

 «Поезія  це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі»

Ліна Костенко.

Значення і роль поезії в житті людини складно переоцінити. Як і інші види мистецтва, вона є дуже різноманітною. Адже, залежно від теми, поезія здатна надихати і заспокоювати, підбадьорювати і засмучувати, примусити посміхнутись і радіти життю чи розчулити до сліз.

Як вдається поетам так глибоко проникати в людські душі і в чому секрет їх поетичних чарів? Немає відповіді на це запитання. Поезія завжди залишається загадкою, адже, всі ми люди різні і смаки в нас теж різні. І немає байдужих людей до поезії, а є ті, хто не читав справжніх поетичних шедеврів, в яких відчуваєш силу того почуття, яке відчував сам поет. Часто, ще в дитинстві, улюблені поезії для кожного з нас, стають культурним надбанням, яке ми в майбутньому передаємо своїм дітям.

Тож, всіх любителів поетичного слова та тих, хто в пошуку улюблених поетів чи віршів, всіх бажаючих надихнутись поетичною магією, запрошуємо переглянути нашу тематичну виставку «Слово, моя ти єдиная зброє» приурочена до Всесвітнього дня поезії та Національного тижня читання поезії. Тут представлені різноманітні поетичні збірки як українських класиків, так і нових сучасних поетів.

Приємного перегляду та читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар