вівторок, жовтня 01, 2024

За честь, за волю, за українську долю!

В неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх борців-визволителів українського народу, від сивої давнини до сьогодення.

  

У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми просимо Пресвятої Владичиці ЇЇ Покрову над нашими мужніми воїнами.

Тож, з нагоди прийдешнього свята та глибокої шани до наших визволителів, бібліотека разом із юними відвідувачами провели патріотичну годину «За честь, за волю, за українську долю!» й підготували вітальне тематичне відео.

Наші читці: Дарина Римарук, Артем Поліщук, Катерина Журавська, Анна Сидлярук, Мілана Демчук, Маргарита Щербініна, Ельміра Білітюк, Юлія Кімлайчук, Яна Кімлайчук, Вікторія Гетьман. Щиро вдячні нашим юним відвідувачам за активну участь у вікторині та чудову декламацію віршів. 

У відео використані поетичні твори таких авторів: І. Оринчак, А. Яцків, В. Місюра, А. Химина, С. Борчук.

  
Також, для всіх відвідувачів напередодні свята підготовлено тематичну виставку літератури «Захисники України – нащадки славних козаків», з допомогою якої можна поглибити свої знання з історії України, більше дізнатись про Героїв сьогодення, тощо.

Щиро вітаємо зі святом наших захисників! Бажаємо їм добра, міцного здоров’я, Божого захисту, мирного неба й такої довгоочікуваної Перемоги! Дякуємо Вам, рідні, за кожен світанок і прожитий день.Бажаю усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю, незалежність, мову та культуру і надалі буде неодмінною рисою всіх українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар